Türkiye'nin Patates üretim merkezi olan Niğde’de güzlük patates hasadı başladı. 

Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, Yardımcısı H.Yusuf Parlak ve Ziraat Mühendisleri ile birlikte hasadı yapılan patates tarlalarında incelemelerde bulundu.

Tarlalarda yerinde incelmelerde bulunan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Türkmen, Niğde’de bu sene geçtiğimiz yıla göre patates üretim alanında yüzde otuz oranında bir artış olacağını söyledi.

Müdürü Türkmen, “Niğde ilimiz uzun yıllardan beri ülkemizde en çok patates üreten iller arasında birinci sırada yer almakta, İlimizin toprak yapısı, iklim yapısı, coğrafyası, Bakanlığımızın desteklemeleri ve çiftçilerimizin bilgi birikimleri doğrultusunda patates üretimler gerçekleşmektedir. Niğde ilimizde Geçtiğimiz yıl 620 bin ton patates üretilmişti. Bu sene ise hasatlar başladı ve devam ediyor. Bu sene geçtiğimiz yıla göre patates üretim alanında yüzde otuz oranında bir artış oldu. Hasadı yapılan patates tarlalarında dekar başına verimlerimiz iyi durumda. Buda üretimde de yaklaşık % 30 oranında artış olacağı ve bu sene 830 bin ton civarında bir ürün beklediklerini söyledi. Hasadı yapılan tarlalarda elde edilen ürünlerin yaklaşık yarısı ülkemiz pazarlarına gönderiliyor. Geriye kalan kısımlar ise kış aylarında pazarlara sunulmak üzere soğuk hava depolarında ve yer altı depolarda muhafaza ediliyor” dedi.


Editör: TE Bilişim