Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu, en az iki gazetenin yayın yapması koşuluyla gazetelerin dönüşümlü yayın yapabileceğini kararlaştırdı.

Türkiye’de koronavirüsle mücadele kapsamında Basın İlan Kurumu (BİK) basına ve basın çalışanlarına yönelik önlemler aldı. Alınan önlemler çerçevesinde günlük yayın yapan gazetelerin günde en az iki gazetenin yayın yapması koşuluyla dönüşümlü olarak yayın yapmaları kararlaştırıldı.

Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu’nun almış olduğu karara ilişkin bir açıklama yapan Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alpaslan Düzgün, Basın İlan Kurumunun almış olduğu karar gereği Niğde’de yayın yapan 5 günlük gazetenin dönüşümlü olarak yayın yapacağını söyledi.

NİĞDE’DE GAZETELER DÖNÜŞÜMLÜ YAYINLANACAK

NGC Başkanı Alpaslan Düzgün konu hakkında yaptığı açıklamada, “Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu, ülkemizin etkin şekilde mücadele ettiği koronavirüs küresel salgını dolayısıyla, devletimizin ve kurumlarının aldığı karar ve uygulamalar çerçevesinde sahada zor ve riskli şartlar altında çalışan gazetecilerimize ve yayınlarını aksatmadan sürdüren yerel basınımıza destek olmak amacıyla, Basın İlan Kurumu Genel Kurulu tarafından yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar, yayınlanan gazetelerin her gün iki gazete yayınlanması koşulu ile dönüşümlü olarak yayın yapmalarına karar vermiştir.

Basın İlan Kurumunun almış olduğu bu karar gereğince ilimizde yayınlanan 5 günlük gazetemiz ikinci bir karar alınıncaya kadar dönüşümlü olarak yayın yapacaklardır. Dönüşümlü olarak yayın yapan gazetelerimiz halkımıza doğru bilgi ve haberi ulaştırmaya devam edecektir” dedi.

HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

Koronavirüs önlemleri kapsamında Basın İlan Kurumu tarafından alınan dönüşümlü yayın kararını Niğde’de de uygulanacağını belirten NGC Başkanı Alpaslan Düzgün, “Tüm dünyayı saran ve ülkemizde de görülen koronavirüs önlemleri kapsamında alınan bu kararı Niğde basını olarak uygulamaya sunacağız. Devletimizin koronavirüs kapsamında almış olduğu kararları hep birlikte uygular ve alınan önlemlere riayet edersek inanıyorum ki çok kısa sürede bu illetten kurtulacağız. Her zaman halkımıza doğru bilgi ve haber veren Niğde basını da önlemler kapsamında üzerine düşeni yapmaktadır. Bu önlemler kapsamında gazetelerimiz yarından itibaren dönüşümlü yayın yapacaklardır. Alınan bu kararı okuyucularımızın ve gazetemiz abonelerinin anlayışla karşılayacağını biliyoruz.

Ülke olarak birlik ve beraberlik içerisinde koronavirüse karşı alınan önlem ve tedbirlere uyarak, bu illeti yok edeceğiz, birlikte başaracağız. Bütün milletimize sıhhat ve afiyetler diliyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim