Niğde Tarım ve Orman Müdürü Asım Baş, Niğde’de 80 bin 920 dekar alanda fasulye ekimi yapıldığını ve hasat döneminin başladığını ifade etti.

Türkiye'de üretimin 5'te 1'ini karşıladığı için 'Patates deposu' olarak bilinen Niğde'de fasulyede hasat başladı. Bu sene fasulye ekili alanının geçen yıla oranla yüzde 30 arttığını belirten Baş, "Geçen yıl patatesin fiyatında yaşanan sıkıntılar nedeniyle bazı çiftçiler bu yıl fasulyeden yana tercih kullandı" dedi.
Müdür Baş, yüksek protein ve mineral maddeler içermesi nedeniyle haklı bir üne sahip kuru fasulyenin bu nedenle "Fakirin Eti" unvanını sonuna kadar hak ettiğini belirterek, ürün fiyatı ve dekara elde edilen karın buğdaya göre daha fazla olması nedeniyle kuru fasulyenin çiftçiler tarafından kabul gördüğünü kaydetti.

Gerek verimi gerekse de fiyatı nedeniyle fasulyenin çiftçilerin yüzünü güldürdüğünü ifade eden Baş, "Çiftçilerimiz patatesten umduğunu bulamayınca farklı bir ürün arayışına girdi ve hem fiyatı hem de dekara elde edilen karın buğdaya göre daha fazla olması nedeniyle tercihini fasulyeden yana kullandı. Bu nedenle geçen yıl 57 bin dekardan 18 bin ton fasulye hasadının yapıldığı Niğde'de, bu yıl 80 bin dekarlık bir alanda ekim yapıldı. Hasat başladı ve yaklaşık 30 bin ton rekolte bekliyoruz” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim