Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, çiftçilere ücretsiz olarak 900 bin çilek fidanı dağıttıklarını söyledi.

Çilek fidanı dağıtımı ve dikimi programına Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol, Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Türkmen ve çiftçiler katıldı.

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç çilek dikiminde yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “ Bu verimli topraklar emen ovası diye geçiyor. Bu topraklar son yıllarda ihmal edilmişti ama, tekrar kendine gelmeye başladı. Yüksek getiri getiren ürünlerle alternatif tarım ürünleriyle tanıştı bu kurak topraklar. Bugün görüyoruz ki artık çilek Niğde’de bir marka olmaya başlamıştı. Çilek diğer tarım ürünlerine göre 20 kat gelir getirmeye başladı son iki senede görülmüştür. Fevkalade bir yayılma alanı haline gelmiştir. Bu yıl 900 bin fidan özel idareden talep edildi ve biz ücretsiz olarak halkımıza bu fidanları dağıttık. Bu projeler halkımızı zenginleştirmektedir. Halkımızın zenginleşmesi epey bir sorunu çözeceği gibi devletimizi de zenginleştirecek bir anlam taşımaktadır” dedi.

Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ise yaptığı konuşmada: “ Niğde bir tarım memleketi ekonomisinin nerdeyse yarısı tarıma dayanıyor. Ürün çeşitleri yok. Patates, elma, lahana öne çıkan ürünler. Bunlarda da konjektöröl olarak bir takım sıkıntılar yaşıyoruz. Çiftçimiz büyük zorluklarla çekiyor. Bunu çeşitlendirmemiz alternatif ürünler geliştirmemiz gerekiyor. Ürettiğimiz ürünleri çok ucuza üretip kaliteli üretip pahalıya satmamız gerekiyordu. Sayın valim bir proje başlattı İl Özel İdaremiz, ilçe tarım müdürlüğümüz, ziraat odamız tüm teşkilatlarımız bir araya gelerek güzel bir proje gelişti. Bulunduğumuz Altınova bölgemizdeyiz. Burada çilek tuttu. Çok küçük bir numune İki tane demotrasyon tarlasıyla başladı şuan müthiş bir ilgi var. Yoğun olarak ekilmeye başlandı. Özel idaremizin desteği ile ücretsiz sağladığı fide ile bu yaygınlaştı. Şuanda eski ürünlere göre arpa, buğday bakliyat ürünlerine göre 20 kat daha fazla para kazanmış şansları var. Niğde’nin geleceği burada daha iyi ürünler daha kaliteli ürünler, daha pahalı ürünler ve direk ihracat” dedi.

Konuşmaların ardından çiftçilere ücretsiz olarak çilek fidesi dağıtıldı. Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ve Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’da birer çilek dikti.
Editör: TE Bilişim