2013 yılı asfalt sezonu Vali Âlim BARUT'un katılımıyla Bor İlçesi Emen Köy Yolu'nda start aldı. BARUT ve beraberindekiler daha sonra Bor Pınarbaşı Asfalt Plent Tesisinde incelemelerde bulundular

         İdaremizin Niğde Bor İlçesi Emen Köyünde sürdürdüğü asfalt çalışmalarını Vali Âlim BARUT beraberindeki heyetle yerinde inceledi.

         İncelemelere Vali BARUT’un yanısıra İl Genel Meclis Başkanı Erdal KOÇYİĞİT, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali NEBOL, İl Genel Meclis Üyeleri, Bor Kaymakamı Adnan KARAOSMANOĞLU, Emen Köy Muhtarı Hüseyin ADIGÜZEL, vatandaşlar ve özel idare çalışanları katıldı.

         300 Kilometreyi Aşacağız

         Vali BARUT burada yaptığı konuşmada şunları söyledi;

         “Bu yıl asfalt sezonunu Bor İlçesi Emen Köyü'nden başlatıyoruz. Geçtiğimiz yıl il özel idaresi 300 kilometre asfalt kaplama yaptı. Bu yıl geçen yılın daha üzerinde bir asfalt kaplama yapmak için çalışmalar devam edecek.

         Asfaltsız Köy Yolu Yok

         Niğde İli'nin köylerinin il merkezine ya da ilçe merkezine bağlayan yollarının asgari bir tanesi asfalt kaplamadır. Yol ve ulaşım sektöründe bundan böyle standart geliştirmeye yönelik çalışmalar planlanmıştır.

         Bu çerçevede asfalt kaplama açısından bu yılın önemi diğer yıllardan farklı olacak özel idare için. Bunun sebebi İl Özel İdaremiz sati kaplama asfalt yönteminden sıcak asfalt kaplama yöntemine geçecektir. Bu yıl -birazdan orayı da gezeceğiz- Asfalt Plent tesisi kurulmuş ve yaklaşık 50 kilometre yol sıcak asfaltla kaplanması planlanmıştır.

 

         Çalışmalarda Emeği Geçenlere Teşekkür Ediyorum

          Bu sıcakta buralarda çalışan tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum, kendilerine kolaylıklar diliyorum. Onlar arazide çalışmasalar bizde hizmetleri tabiî ki götüremeyiz. En önemli işi bilin ki burada çalışanlar yapıyor. İl Özel İdaresi olarak biz gerçekten iyi bir ekibiz; Valisi, İl Genel Meclis Başkanı, İl Genel Meclisinin tüm üyeleriyle, İl Özel İdare Genel Sekreteri ve tüm personeli ile gerçekten çok uyumlu bir çalışma temposu yakaladık. Bu da diliyorum ve inanıyorum ki halkımıza iyi hizmet olarak yansıyor.  

         Burada çalışanlara tekrar kolay gelsin diyorum. Bunda emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu hizmetin köyümüze hayırlı olmasını diliyorum.”

         Asfalt Plent Tesisi Yerinde İncelendi

         Vali Âlim BARUT ve beraberindeki heyet Bor İlçesi Emen Köyü'nde asfalt sezonunun açılışının ardından Bor İlçesi Pınarbaşı Şantiyesine geçerek burada Asfalt Plent tesisi hakkında bilgi aldılar. Genel Sekreter Ali NEBOL ve idaremiz teknik personelleri heyete plent tesisinin çalışması hakkında bilgi verdiler.      

         Asfalt plent tesisinin ihalesinin ardından dergimize bir açıklamada bulunan Vali Âlim BARUT;

         Kendi Öz Kaynaklarımızla Tesisi Kurduk

         Tek Kuruş Borcumuz Yok

         İdaremizin köy yollarının standardının yükseltilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede asfalt plent tesisinin kuruldu. Yalnızca plent tesisi için 2.110.000 TL harcama yapıldı. Burada şunun altını çizmekte fayda var bu tesisi İl özel İdaremiz kendi öz kaynakları ile hiçbir yere tek bir kuruş borçlanmadan kurmuştur.

         2013 Yılı Hedefi 50 Kilometre

         İlimize kazandırdığımız asfalt plent tesisi saatte 160 ton sıcak asfalt üretecek. Bin 250 metrekare alan üzerine kuruldu gördüğünüz üzere. Zaman içerisinde ilimizin tüm köy yolları sıcak asfalt kaplamaya dönüştürülecektir. Bu çalışmaya paralel olarak finiser ve silindir alımı da yine il özel idare eliyle gerçekleştirilmiştir.

         2013 yılı içinde planladığımız sıcak asfalt kaplama miktarı 50 kilometredir. Asfalt plent tesisinin ilimiz köylerine şimdiden hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim