Niğde Vali Yardımcısı Özgür Körükçü, Niğde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak, 2014 yılında 25 ihtiyaç sahibi aileye barınma yardımında bulunulduğunu söyledi. 


Körükçü, barınma yardımları 65 yaş üzeri yaşlı, dul, yetim, özürlü ve çok çocuklu ailelerin müracaatı değerlendirmede öncelikli olduğuna dikkat çekerek, tapu kaydının vatandaşın kendisine ait ve hisseli olmaması gerektiğini de vurguladı.


Konuyla ilgili açıklamada bulunan Körükçü: “2014 yılında Niğde Merkez, bağlı köy ve kasabalarda ikamet eden 25 ihtiyaç sahibi ailenin evlerinin bazıları onarıldı bazıları ise yeniden yapıldı. Tüm bunlara toplam 445 bin TL harcandı. 2015 yılında ise 19 ailenin yapım ve onarım talepleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kabul edildi, bunlara da toplam 345 bin TL tutarında kaynak ayrıldı. İhtiyaç sahibi aileler için SYDV olarak yapım ve onarım çalışmalarına devam ediyor. Barınma yardımları 65 yaş üzeri yaşlı, dul, yetim, özürlü ve çok çocuklu ailelerin müracaatı değerlendirmede önceliklidir. Tapu kaydının vatandaşın kendisine ait ve hisseli olmaması gerekmektedir” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim