Eski ismi ile Çobanlık şimdiki ismi ile Sürü Yöneticiliği için Niğde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü kurs düzenledi. 


Niğde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada:  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı(EYYDB), Hayvancılık Genel Müdürlüğü(HAYGEM), Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü(TİGEM), Türkiye Ziraat Odaları Birliği(TZOB) Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞ-KUR) işbirliği ile "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" eğitim programı düzenlenmiştir.

 

Uygulanacak program ile sürü yönetimi elemanı veya sürü yönetimi elemanı olmaya aday kişilere koyun ağılı ve keçi barınağı kurabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, küçükbaş hayvanların besleme ve bakımını yapabilme, çoğaltabilme, yetiştirme ve hastalıklara karşı koruyabilme ve mücadele edebilme, biyogüvenlik uygulamalarına hâkim olma, sağım yapabilme yeteneği kazandırma amaçlanmaktadır.

 

“Sürü Yönetimi Elemanı Benim” Eğitim Programının gerçekleştirilmesinde İlimizde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl/İlçe Müdürlükleri, Ziraat Odası Başkanlıkları, Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri İl Birlikleri ve İŞKUR İl/İlçe Müdürlükleri projenin uygulanmasında her aşamada aktif bir şekilde yer almışlardır.

 

Eğitime Niğde Merkezde 50 kursiyer, Bor İlçesinde 25 kursiyer ve Çiftlik İlçesinde de 25 kursiyer katılım sağlamış olup, eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlara sertifikaları verilmiştir. Bu yıl yapılan eğitimler neticesinde toplam 100 kursiyerimiz "Sürü Yönetimi Elemanı" sertifikası almışlardır.

 

Sürü yönetimi elemanlığını cazibeli bir meslek haline getirilerek ve bu sayede kırsal alanda vasıflı ve kayıtlı yeni bir istihdam ortamı oluşturmak istenilen bu eğitim programı ile sürü yönetimi elemanlığını teknik ve uygulama kapasitelerini geliştirmek, meraların bilinçli kullanılması ve korunmasına doğrudan katkı sağlamak, küçükbaş hayvanlardan elde edilen verimin artırmak ve ülke ekonomisine sağladığı katkıyı arzu edilen düzeye ulaştırmak, bakım ve besleme standardını yükselterek küçükbaş hayvan refahını sağlamak, Ülkemizde küçükbaş hayvan varlığının artırmak ve teknolojik gelişmelere paralel olarak yeni üretim metotlarının uygulanmasını temin etmek gibi başlıca konular hedeflenmektedir" denildi

 


Editör: TE Bilişim