Niğde Çiftçisini sevindiren açıklama Ak Parti Niğde İl Başkanı Mahmut Peşin ve Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ile Erdoğan Özegen’den geldi.
İlimizin en önemli gelir kaynaklarından biri olan Patates sorunu AR-GE çalışmaları ile çözüme kavuşuyor.

Ak Parti Niğde İl Başkanı ve Milletvekillerinin yoğun gayreti sonrası, sorunun uzun vadede çözümü için AR-GE Merkezi ve Laboratuvarı kurulacağı belirtildi.

Ak Parti Niğde İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklama şöyle; ‘’Ülkemizde patates konusunda en büyük AR-GE Merkezi ve Laboratuvar kompleksini Niğde’mize kazandırmak için ihale sürecini başlattık. İlimize yapılacak olan bu AR-GE merkezi ve Laboratuvar kompleksi patateste şimdiye kadar yapılan en büyük kamu yatırımıdır. İlimize kurulan bu kompleksle patateste yaşanan birçok problem, yapılacak AR-GE çalışmaları ile birlikte çözüme kavuşacaktır. Ayrıca Niğde’nin bir bilim ve sanayi şehri olması yönünde atılan en önemli adımlardan bir tanesi olacaktır.

Sadece patatesle ilgili kurulacak bu komplekste AR-GE Merkezi ile birlikte Doku Kültürü Laboratuvarı, Islah ve Genetik Laboratuvarı, Patates Hastalık ve Zararlıları Laboratuvarları, Kalite-Kontrol Laboratuvarları, soğuk hava depoları ve büyük tam kontrollü seralar bulunacaktır.

Yapılacak olan AR-GE Merkezi ve yeni laboratuvarlar sayesinde yapılan araştırmaların ve yürütülen faaliyetlerin uluslararası düzeyde olması sağlanacaktır. Yerli çeşit geliştirme çalışmaları sonucunda elde edilen milli tohumluklar ile birlikte tarladan sofraya kadar ki sürede patateste yaşanan kayıpların en aza indirilmesi için yapılacak araştırma çıktıları üreticilerimizin ve patates sektöründeki tüm paydaşların faydasına sunulacaktır.
Niğde’mize ve tüm tarım sektörüne hayırlı uğurlu olsun’’ ifadelerini kullanıldı.





 
Editör: TE Bilişim