Niğde Düzenli Katı Atık Depo İşletme Birliği için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 1 milyon TL. ödenek yapılacak.

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Niğde Milletvekili Ömer Selvi ile birlikte geçtiğimiz günler içerisinde Ankara’da gerçekleştirdikleri ziyaretler hakkında bilgi verdi. Başkan Akdoğan, Niğde Belediyesinin İller Bankasına borcu olmadığını belirterek, Genel Müdürlüğün Niğde Belediyesini tebrik ettiğini ifade etti.

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Geçtiğimiz günlerde İller Bankası Genel Müdürlüğüne milletvekilimiz Ömer Selvi ile beraber ziyarette bulunduk. Hakikaten Niğde Belediyesi’nin İller Bankası’na olan borcunu 36 aylık Belediye Başkanlığımız döneminde tamamladık yani şuan İller Bankası’na borcumuz yok. Ama İller Bankası’nın kredileri Niğde Belediyesi’ne sonuna kadar açık. İller Bankası Genel Müdürümüz bu noktada Niğde Belediyesini tebrik etti iyi bir performans gösterdiğimizi vurguladı” şeklinde konuştu.

 

Başkan Akdoğan; “46 tane belediyemizin üyesi olduğu Katı Atık Birliğimiz var. Burayla ilgili Milletvekilimiz Ömer Selvi ile beraber Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Erdoğan Bayraktar ile bir görüşme gerçekleştirdik. Yine burayla ilgili Bakanlığımızın NİĞKAD-BİR’e 1 milyon TL.lik bir ödenek taahhüdünde bulundular. Önümüzdeki günlerde bu parada birlik hesabına aktarılacak. Zaten Katı Atık Bertaraf Tesislerini tamamlamış bulunmaktayız. İnşallah orayı da Mayıs ayında hizmete açacağız. Katı Atık Tesisiyle ilgili birliğimizin yüklenici firmaya bir miktar borcu var. Bu borcun ödenmesi gerekiyor Bakanlığın bu noktada da bir milyon lira  bize destekte bulunmuş olduğunu söyleyebiliriz. Ben bu çalışma için gayret gösteren Sayın Milletvekilimiz Ömer Selvi’ye teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde yine bir Ankara ziyaretimiz olacak. Başka kapsamda başka çerçevede Bakanlıklar düzeyinde ziyaretlerimiz devam edecek”  dedi.

 






 

 

Editör: TE Bilişim