Niğde Belediyesi, kamuoyuna ‘vergi affı’ olarak bilinen vergi, ceza ve harçların yeniden yapılandırılması hakkındaki kanunla ilgili olarak vatandaşlara çağrıda bulundu.

Niğde Belediye Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında, Niğde Belediyesi’ne borcu bulunan vatandaşların, 31 Ekim 2016 tarihine kadar müracaat etmeleri halinde borçlarının yeniden yapılandırılacağı belirtildi.

19 Ağustos 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren kanun kapsamında vatandaşların vergi borçlarına yapılandırma fırsatı getirildiğinin kaydedildiği açıklamada, “Niğde Belediyesi’ne borcu bulanan vatandaşların emlak, su, çevre temizlik, ilan-reklam gibi borçları yapılandırılacak. Borçlar 6 aydan 18 aya kadar taksitlendirilebilecek ve gecikme faizi ve gecikme zammı alınmayacak” denildi.

Açıklamada ayrıca, 31 Ekim 2016 tarihine kadar müracaat ederek, borçlarını yapılandıran vatandaşların, taksitlendirme yaptıktan sonra, borçlarını Niğde Belediyesi veznelerinin yanısıra, e-belediye, posta çeki, t- belediye (444 51 01) ve bankalar aracılığıyla ödeyebilecekleri ifade edildi.

Editör: TE Bilişim