Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın katılımıyla Niğde Belediyesi taşeron işçiler için toplu sözleşme imzalandı.

Düzenlenen imza törenine Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı, Alay Belediye Başkanı Tevfik Özbek, İl Genel Başkanı Bülent Küçüktuna, AK Parti İl Başkanı Mahmut Peşin, AK Parti Belediye Başkan Adayı Emrah Özdemir, Sendika İl Başkanı Gökhan Demircioğlu, Niğde Belediyesi Başkan Yardımcıları, Belediye birim müdürleri, dernek ve kamu kurumlarının temsilcileri katıldı.

Davul zurna ve alkışlar eşliğinde salona giren Genel Başkan Arslan personelin tezahüratları ve yoğun ilgisiyle karşılandı.
Açılış konuşmasını yapan Hizmet İş Sendikası Niğde İl Başkanı Gökhan Demircioğlu; “Çok kısa zaman içerisinde teşkilatlanıp Niğde’de yetki alıp, böyle bir tören düzenleyip toplu iş sözleşmesi imzalama sürecine gelen sendikamızın toplamda 2000 üyeye ulaşmasında katkısı bulunan ve desteklerini esirgemeyen işçi sınıfının liderini, önderini Niğde’de ağırlamaktan onur duyuyoruz. Sayın Genel Başkanım Mahmut Arslan’a Genel Başkan Yardımcılarımıza, il yönetimim ve üyelerimiz adına ilimize hoş geldiniz diyorum. Genel Başkanımız Sayın Mahmut Arslan bey başta olmak üzere, Genel Başkan Yardımcılarımızın olurlarıyla Niğde’de 20 Nisan 2018 kurulan sendikamız bugün binlerce üye sayısıyla faaliyetlerine devam etmektedir. Bu kapsamda Niğde Belediyesi Personel A.Ş. ile Sendikamız arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi ile de sendikamızın genelde ki başarısını yerelde de ortaya koyduk. Genel Başkanımız Sayın Mahmut Arslan bey’in gayretleri ile Türkiye’de taşeron işçilerinde kadroya geçiş gerçekleşmişti. Taşerondan kadroya geçiş noktasında bu işin mimarları Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Genel Başkanımız Mahmut Arslan’dır. Bir milyon işçinin kadroya geçmesi emekçiler açısından bir devrimdir” dedi.

İşçiler tek ses oldu “Gönüllerin Başkanı Rifat Özkan”
Başkan Demircioğlu; “Bu bakımdan öncelikle Genel Başkanımıza sizleri kadroya kavuşturmaya vesile olduğu için teşekkür ediyoruz. Çünkü bunun mücadelesini veren HAK-İŞ’tir. HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan’dır. Hak Yolunda Hizmet Uğruna 40 yılını veren Genel Başkanımız Mahmut Arslan’dan Allah ondan razı olsun. Genelde ortaya konulan sendikamızın bu başarısı, Genel Başkanımız başta olmak üzere genel başkan yardımcılarımızın desteğiyle Niğde’de de devam etmektedir. Niğde’de çerçeve sözleşme dışında yetki alıp ortaya konulanda bir başarı vardır. Bu başarıda emeği olan Niğde Belediye Başkanımız Sayın Rifat Özkan’a ne kadar teşekkür etsek azdır. Her zaman, "Biz, emeğe saygı, emekçiye hürmet noktasında Yunusça bir edayla Mevlananın yolundayız” diyen Yaratılmışı Yaratandan ötürü hoş gören, kim olursa olsun insan sıfatıyla dünyaya gelmiş herkesi yaratılmışların en şereflisi olarak bilen, Alnı ak, yüreği ak, emeği ak, davası Hak olan Niğde Belediye Başkanımız Sayın Rifat Özkan’a Niğde belediyesinde çalışan tüm üyelerimiz adına teşekkür ediyor, Allah ondan razı olsun diyoruz. Sözleşmemiz hayırlı mübarek olsun. Kısa zaman diliminde işçi arkadaşlarımızın emeklerinin karşılığını alabilmeleri için gece gündüz demeden gayretle çalıştık. Bundan sonrada gayretle çalışmaya devam edeceğiz. Bu çabamda bu gayretimde her zaman yanımda olan bana destek veren başta eşim olmak üzere siz işçi kardeşlerime teşekkür ediyorum. Hizmet-İş Sendikası olarak hem devletimizin hem milletimizin hem de işçimizin sonuna kadar yanındayız. İşçimize hiçbir zaman yalan söylemedik, aldatma yoluna gitmedik. İmzamız İşçinin kararıdır dedik. Önce insan önce emek diyor, hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi.


 
Editör: TE Bilişim