Geçtiğimiz Şubat ayında TBMM de kabul edilen 6111 sayılı bazı kamu alacaklarını yapılandırma kanununda belediye işçilerini ilgilendiren ve kamuoyunda işçi nakli olarak bilinen yasa 1 Ağustos 2011 tarihinden itibaren İçişleri Bakanlığının genelgesi ile yürürlüğe girdi.
 
Bu kanun doğrultusunda tüm belediyeler bağlı bulundukları valiliklere norm kadro fazlası ve ihtiyaç fazlası işçi listelerini ilettiler.
 
Niğde Belediye Başkanlığı ise Belediye İş sendikası ile ortak açıklama yaparak işçi göndermeyeceğini bildirdi.
 
Belediye Meclis salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Belediye İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak; “Her zaman emeğimize saygı gösteren ve emeğimizin karşılığını veren Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan Emekçiden yana olduğunu bir kez daha göstererek işçi arkadaşlarımıza kıymadı. Çıkan kanuna göre Belediyenin ihtiyaç fazlası işçilerini Belediye Başkanı takdirinde Milli Eğitim ve Emniyet Müdürlüğünün taşra teşkilatına atanıyordu. Bu konuyla ilgili çoğu belediyelerde arkadaşlar gitmek istediler. Çoğu belediyelerde ise Belediye Başkanları işçilerin kendi rızaları olmadan işçileri gönderme kararı aldılar. Belediye Başkanımızdan her zaman için işçiler adına güzel haberler aldık ve şu anda da arkadaşlarımız araştırabilirler çünkü beni Türkiye’nin her yerinden arıyorlar. Hem çalışma düzeni açısında hem maddi açıdan Niğde Belediyesi Türkiye’de sayılı belediyeler arasında. Bunu son çıkan  yasada da gördük. Diğer belediyelerde çalışanlar gitmek istiyor. Çünkü çalışma düzeni sınırlı stresli. Maaşlarını ikramiyelerini alamıyorlar veya çok düşük ücretle çalışıyorlar. Ama bizim Niğde Belediyesinde bir tane bile arkadaşımız gitmek istemiyor. Peki niye? Demek ki; Niğde Belediyesi’ndeki çalışma şartları ekonomik düzeyi güzel ve rahat olduğundan dolayı. Niğde Belediyesinin otuz altı tane norm kadro fazlası işçi sayısı var. Ancak Niğde Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan norm kadro fazlası işçilerimizi başka kurumlara göndererek mevcut kurulu düzenlerinin ve aile yapılarının bozulmaması, okuyan çocuklarının sıkıntıya düşmemesi için kanunun kendisine verdiği yetkiyi kullandı. Ve norm kadro fazlasıyla ihtiyaç fazlasıyla hiçbir arkadaşımızı göndermeme kararı aldı. Belediye Başkanımıza tüm işçi arkadaşlarımız ve aileleri adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 
Belediye personeli tarafından toplantı salonuna girişinde alkışlarla karşılanan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Göreve geldiğimizde sendikalı olarak çalışan 260 işçi arkadaşımız vardı. Şimdi 200 kişi kaldı. 60 kişi emekli oldu. 6111 sayılı yasası gereği de ihtiyaç fazlası işçilerin Milli Eğitim ve Emniyet Müdürlüğünde istihdam edilmesi oraya geçiş yapılmasıyla ilgili Belediye Başkanlığı adına verilmiş direk bir hak var. Bu kapsamda örneğin Kırşehir Belediyesi işçilerinin tamamını gönderdi. Kırıkkale Belediyesi ise 1200 işçiden 800 işçinin geçişini yapıyor. Niğde Belediyesinde geçiş yapmak isteyen hiç kimse yok. Bizde hiç kimse olmadığı için, bizde hiç kimseyle de sıkıntımız olmadığından mevcut personelimizle çalışmaya devam kararı aldık. Siz bu işe bu millet sayesinde sahip oldunuz ve bu işte verdiğiniz emeğin karşılığında bu milletten toplayarak yada onlar adına gelen paralardan sizlere maaş veriliyor ekmek parası veriliyor. O bakımdan çalıştığımız işin kıymetini bilelim ekmek yediğimiz yere de nankörlük yapmayalım ve belediyeciliği iyi yapalım benim sizden tek istediğim bu” dedi.
 
Konu İlgili önceki haberlerimizi okuyun...

İşçi Nakilleri süresiz ertelendi

İşçi nakilleri başlıyor






Editör: TE Bilişim