Eski Terminal Binasında Niğde Belediyesi tarafından alınan 50 adet tekstil makineleri ile oluşturulan atölyede verilen olan kurslarda, kursiyerler, usta öğreticilerden overlok, reçme ve makine üzerine detaylı bilgi almanın yanı sıra uygulama yapma fırsatı da elde edecekler.
İlk kez, gerçekleştirilecek kurs sonunda başarıyla mezun olan öğrencilerin büyük bir kısmının organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren tekstil işletmelerinde iş bulma avantajları olacak.
Kursiyerler hazır giyim üzerine detaylı bilgi almak suretiyle, tekstil sektörünün ihtiyaç duyduğu niteliklere sahip olacaklar.
Kursun açılışı dolayısıyla Tekstil kursiyerlerini ziyaret eden Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “8 ağustos 2011 tarihinde Niğde Belediyesi olarak İŞ-KUR ile  ortaklaşa yaptığımız proje kapsamında tekstil kursu açtık. Bu kursumuzu NİĞMEK bünyesinde açtık.
 
Burada gençlerimiz çalışıyorlar hem meslek öğreniyorlar hem de meslek öğrenmekle kalmayıp bir cep harçlığı alma imkanları da var. Burada çalıştıkları müddetçe sigortaları yatıyor ve bu kursu alan 25 kişinin de  en az 10 tanesinin de iş garantisi var. Görüldüğü üzere 50 tane tekstil makinesini burada konuşlandırdık. Bununla ilgili Niğdeli olan Ali Ayaz kardeşimiz bize destek oldu makinelerin yarısını kendisi Niğde Belediyesi ne bağış yaparak kazandırdı. 25 tanesini de biz çeşitli şekillerde tedarik ettik ve bu atölyeyi burada açtık. Gençlerimiz bu kurs çerçevesinde meslek öğreniyorlar ve bende bunun sevindirici onur verici bir durum olduğunu düşünüyorum inşallah Niğdeli insanımızın bir kısmına buradan ekmek aş bulmasına vesile olursa biz kendimiz mutlu sayarız. Buna vesile olmak bizi hakikaten onurlandırır. Bu bakımdan  her şeyden önce insanın sağlığı daha sonrada işinin olması lazım. Sağlık ve iş yerinde olduktan sonra diğer işler bir şekilde halloluyor inşallah burada biz insanımızın iş sahibi olmasıyla ilgili Niğde Belediyesi olarak NİĞMEK çerçevesinde açmış olduğumuz birçok kurs var bunlardan bir tanesi de tekstil. Ben burada çalışan arkadaşlara hayırlı olmasını diliyorum. Çalışan arkadaşlarımız inşallah kazasız belasız başlarına bir iş gelmeden kurslarını bitirirler. Yine bu işe öncülük yapan böyle bir atölyenin oluşmasına vesile olan sebep olan belediye meclis üyemiz Fevzi İnsel’e de ayrıca teşekkür ediyorum. Burada onunda emeğinin ve katkısının çok olduğunu biliyorum bu bakımdan hem çalışan arkadaşlar adına hem şahsım adında hem de Belediye Başkanlığı adına kendilerine teşekkür ediyorum ve hayırlı uğurlu olsun diyorum” şeklinde konuştu.


 
 
Editör: TE Bilişim