Niğde Belediyesi'ne ''Bazı alacakların yapılandırılmasına ilişkin kanun'' kapsamında emlak, su, tahakkuk gibi borçlar için 2 bin 170 kişi başvurdu.

Niğde Belediyesi’nden yapılan açıklamada, borçların yapılandırmasına ilişkin 6736 sayılı kanun kapsamında 25 Kasım tarihinde sona eren yapılandırmayla ilgili ortaya çıkan rakamsal veriler belirtildi. Bu kanundan faydalanmak isteyen vatandaşların emlak, su, çevre temizlik ,ilan reklam gibi borçları yapılandırıldı.Niğde Belediyesi'ne borçların yapılandırılması için 2 bin 170 kişi başvururken vatandaşların borçlarının 2 milyon 473 bin lirası yapılandırıldı.Yapılandırılan borçlar 6 aydan 18 aya kadar da taksitlendirildi.

 Bu arada vatandaşlar veznede sıra beklemeden, mesai saatleri dışında da işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Niğde Belediyesi'nin hizmete sunduğu akıllı vezne, t-belediye ve e-belediye'den borçların kolaylıkla ödenme imkanı sağlanıyor.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Yapılandırmaya 2170 kişi başvurdu bu kapsamda 2 milyon 473 bin lira kadar bir borç yapılandırıldı. Vatandaşlarımıza göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

 
Editör: TE Bilişim