Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, her alanda olduğu gibi tarım ve hayvancılık sektörüne kazandırdıkları eserlerin Niğde’de hayvancılığın gelişmesine büyük katkı sağladığını söyledi.

Başkan Akdoğan, mülkiyeti Niğde Belediyesi’ne ait mezbahanın kira usulüyle yeni sahipleri tarafından işletime açılması nedeniyle düzenlenen törende Hayvan Pazarı'nın kapasitesinin iki katına çıkarılacağını da açıkladı.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Belediyesi tarafından 4 yıl önce hayvancılık sektörünün hizmetine kazandırılan 1. Sınıf Mezbahanın, “Kırmızı-Beyaz Et Entegre Tesisi” adıyla ve kira usulüyle işletilmeye başlanması nedeniyle düzenlenen törene katıldı. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, açılış töreninde yaptığı konuşmada Niğde Belediyesi’nin her alanda olduğu gibi tarım ve hayvancılık sektörüne de önemli eserler kazandırdığını ifade etti. Niğde Belediyesi’nin tarım ve hayvancılık sektörüne kazandırdığı yatırımların Niğde’de hayvancılık sektörünün gelişmesine de katkı sağladığını vurgulayan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Niğde Belediyesi olarak 4 yıl önce özellikle kasaplık sektörüne hizmet veren hemşehrilerimiz için açtığımız mezbahamızı daha güzel hizmetler sunabilmesi için özel sektöre kiraladık. Merdiven altı kesimlerin önlenmesi için bu eserimizi Niğde’ye kazandırdık. Niğde genelinde Açık Cezaevi, Bor ilçesindeki kesimhane ve bu tesisimiz olmak üzere 3 adet ruhsatlı kesimhane var. Bunların dışındaki yerlerde kesim yapılması kesinlikle yasak. Bu bakımdan bu sektörün, bu işletmenin ayakta durması; her türlü hijyenik ve sağlık şartlarını sağlaması, elinde bulundurması gerekiyor” dedi.

HAYVANCILIK GELİŞTİ
Niğde’nin bir tarım şehri olduğunu ifade eden Başkan Akdoğan, 6-7 sene öncesine göre hayvancılığın da geliştiğini, Niğde’deki hayvan varlığı sayısının bu süre içinde 2 katına çıktığını anımsattı. Bu nedenle Niğde’deki mezbahaların öneminin de arttığına işaret eden Başkan Akdoğan, bu işletmenin daha da geliştirilerek bir et entegre kesimhanesine dönüştürülmesini istediklerini belirtti. Niğde’deki Hayvan Pazarı'nın işlevinin artmasının, şehrin bu alanda bir marka haline getirilmesine vesile olacağını kaydeden Başkan Akdoğan, “Bu müesseseleri Niğde Belediyesi olarak destekleyeceğiz” diye konuştu.

HAYVAN PAZARI'NIN KAPASİTESİ ARTIRILIYOR
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, yine 4 yıl önce Niğde Belediyesi tarafından hizmete sunulan Hayvan Pazarı'nın kapasitesinin artık yetersiz hale geldiğini ifade ederek, talepler doğrultusunda kapasitenin iki katına çıkarılması için girişimlerde bulunduklarını açıkladı. Hayvan Pazarı'nın yeni haliyle Kurban Bayramı'ndan önce  hizmete gireceğini kaydeden Başkan Akdoğan, bunların üst üste konulduğunda Niğde’de hayvancılığın ciddi manada destekleneceğinin hep beraber görülebileceğini söyledi.  Akdoğan, “Amacımız ve gayemiz Niğde’mizin bu noktada hizmet yoksunu olmamasıdır. En iyi hizmete layık olan insanımızın en iyi hizmeti alması gerektiği düşüncesiyle bu eserleri yapıyor ve sizlerin hizmetine sunuyoruz” diye konuştu.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, konuşmaların ardından Kırmızı –Beyaz Et Entegre Tesisi'nin açılış kurdelesini Tarım İl Müdürü Murat Türkmen, Belediye Başkan Yardımcısı Rıfat Özkan, tesis yöneticisi Mustafa Kaymak ve diğer yöneticilerle birlikte kestikten sonra, tesiste incelemelerde bulundu.
 

 
Editör: TE Bilişim