Niğde Belediyesi tarafından kapasitesi 2 katına çıkarılan Kapalı Hayvan Pazarı, 5 Eylül Pazartesi günü genişletilmiş haliyle açılıyor. Kurban Bayramı öncesinde hizmete girecek olan yeni Hayvan Pazarı'nda, küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar için ayrı padoklar hazırlandı.

Niğde Belediyesi’nin  4 yıl önce hizmete sunduğu Kapalı Hayvan Pazarı’nın kapasitesi, 4 bin 380 metrekareden 8 bin 900 metrekareye çıkarıldı. 4 bin 520 metrekare daha ilave edilerek, kapasitesi iki katına çıkarılan Kapalı Hayvan Pazarı’nda her biri 60 metrekare olan 73 adet küçükbaş hayvan padoğu ve her biri 256 metrekare olan 12 adet büyükbaş hayvan padoğu bulunuyor. Kapalı Hayvan Pazarı, küçükbaş hayvan padoklarında 4 bin 500, büyükbaş hayvan padoklarında ise bin 150 hayvanın barınacağı kapasiteye ulaştı.

AÇILIŞA HAZIR
8 bin 900 metrekarelik alan kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük hayvan pazarlarından biri olan Niğde Belediyesi Kapalı Hayvan Pazarı, 5 Eylül Pazartesi günü saat 11.00’de düzenlenecek törenle açılacak. Niğde Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü, Kapalı Hayvan Pazarı’nın açılışı için tüm hazırlıkları tamamladı. İnşaat çalışmaları tamamlanan Hayvan Pazarı'nda, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin başlattığı temizlik çalışmaları devam ediyor.

BELEDİYEDEN TARIM VE HAYVANCILIĞA BÜYÜK DESTEK
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, hayvancılığın sürekli bir gelişme trendi içinde olduğu Niğde’de, belediye olarak tüm alanlarda olduğu gibi bu alandaki çalışmalara da ağırlık verdiklerini söyledi. Niğde Belediyesi olarak tarım ve hayvancılık kesiminin şartlarını iyileştirecek projelere bundan önce olduğu gibi bundan sonra da imza atacaklarını ifade eden Başkan Akdoğan, “İl genelindeki ihtiyaç nedeniyle kapasitesini iki katına çıkardığımız Kapalı Hayvan Pazarı, açılışa hazır hale getirildi. Kot farkı nedeniyle yoğun bir çalışma temposu içine giren ekiplerimiz, Kapalı Hayvan Pazarı'nı, Kurban Bayramı öncesinde hizmete girecek şekilde tamamladı. Kesim yerleri, araç parkları, diğer donatıları ile hem hayvan yetiştiricileri hem de alıcı vatandaşlarımız için konforlu hale getirdiğimiz Kapalı Hayvan Pazarı'nda aynı zamanda büfe, mescit, lavabolar da yer alıyor” dedi.

5 Eylül Pazartesi günü genişletilmiş ve modernize edilmiş haliyle açılacak olan Kapalı Hayvan Pazarı’nın şimdiden hayırlı olmasını dileyen Başkan Akdoğan, açılışa tüm vatandaşları davet etti.

 
Editör: TE Bilişim