Eğitime büyük önem veren Niğde Belediyesi, pandemi sürecinde uzaktan eğitime geçilmesinden dolayı Niğde Belediyesi Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıfını açtı.

Korona virüs nedeniyle eğitim öğretimin uzaktan sürdürüldüğü şu günlerde kimi öğrenciler evlerinde bilgisayar ya da internet olmadığı için derslerini takip etmekte sıkıntı yaşarken Niğde Belediyesi Özbelde Millet Kıraathanesi, Efendibey Mahallesi Gençlik Merkezi ve İlhanlı Mahallesi Ramazan Konuş Gençlik Merkezi’nde kurduğu EBA Eğitim Sınıfı ile bu konuda sıkıntı yaşayan öğrencilerin imdadına yetişti. Teknik altyapısı ile öğrencilere uzaktan eğitim verebilme imkanı sunan sınıf, aynı zamanda öğrencilere derslerini de takip etme imkanı sunuyor. Son teknoloji bilgisayarlar ile donatılan sınıf, evinde EBA derslerini takip edemeyen ilk öğrencilerini de ağırlamaya başladı.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, konuya ilişkin açıklamasında: ‘’Biz en büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle Niğde belediyesi olarak eğitim adına bize düşen ne varsa yapmaya da devam ediyoruz. Eğitim ve öğretim faaliyetleri EBA üzerinden uzaktan gerçekleştirilirken evinde bilgisayar ya da interneti olmayan kardeşlerimiz derslerini takip etmekte büyük bir sıkıntı yaşıyordu. Öğrenci kardeşlerimizin bu sıkıntısını gidermek adına Özbelde Millet Kıraathanesi, Efendibey Mahallesi Gençlik Merkezi ve İlhanlı Mahallesi Ramazan Konuş Gençlik Merkezi’nde EBA Eğitim Sınıfı oluşturarak kardeşlerimizin hizmetine sunduk. Sınıflarımız ilk günden büyük ilgi gördü. Maskelerini değiştirmek isteyen öğrencilerimiz için merkezlerimizin girişlerinde maskeleri hazır bulunduruyoruz. Kolonyalı mendil ve el dezenfektanı da mevcut. Öğrencilerimizi birbirine 2 metre uzaklıktaki bilgisayarlara oturtuyoruz. Sınıfları da derslerin ardından dezenfekte ederek daha sonra gelecek olan öğrencilere hazır hale getiriyoruz” diye konuştu.


 

Editör: TE Bilişim