Görevinden istifa eden Belediye İş Sendikası Niğde Şubesi Başkanı Şaban Özkaymak'tan boşalan Şube Başkanlığına Genel Merkez tarafından Yusuf Karaca Başkan olarak atandı.


Yeni Yönetim Kurulu ise; Başkan Yardımcısı, Bilgehan Güney, Mali Sekreter; Kadir Yenel, Yönetim Kurulu Üyeleri; Zeynel Doğan, ve Emrah Mengi’den oluştu.

Şube Başkanı Yusuf Karaca yaptığı ilk açıklamada sendikal mücadelenin önemine dikkat çekerek; "Emeğin ve emekçinin yanında taraf olan sendikamız, mücadelesine kaldığı yerden devam edecek. Hiç kuşkusuz bizden önceki Şaban Özkaymak önderliğinde ki yönetim oldukça başarılı çalışmalara imza attı. Bizlerse onlardan aldığımız bayrağı daha ileriye taşıyacak, üstüne yeni başarılar ekleyeceğiz. Bugün sendikal mücadelemiz yeni bir evreye girmiş bulunmaktadır. Sadece Niğde değil, bizlere bağlı olan tüm belediyelerde işçimizin hakkını sonuna kadar savunacağız, özlük hakları için mücadele ederken, çağın ve ülkenin konjektöründen kopmayacağız. Niğde'de etkin bir sivil toplum örgütü olarak da dikkat çeken sendikamız, Niğde bilincinin oluşması noktasında olsun, Niğde'yi ilgilendirecek tüm konularda gelecek adına taraf olmaya devam edecektir. Sonuçta hepimiz Niğde'de yaşıyoruz, sendikal mücadelemizin verdiği onur ve haklı olma kararlılığı içinde şehrimiz içinde katkı sunmaya devam edeceğiz. Bu eksende Genel Merkezimiz tarafından oluşturulan yeni yönetimimiz, birbiriyle uyumlu, sendikal mücadelenin önemini kavrayan, işçinin bağrından çıkmış, emeğin kutsallığına inanan arkadaşlarımızla, nerede bir işçi arkadaşımız sorun yaşarsa orada onun yanında ona omuz verecektir" dedi.



Yusuf Karaca açıklamasının sonunda; başta Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan olmak üzere, sendikal mücadelesine destek veren tüm belediye başkanlarına teşekkür ederek, “30 Mart'ta yeni seçilen veya görevine devam eden tüm belediye başkanları ile uyum içerisinde çalışacağız. Hukukun verdiği tüm haklarımızı her türlü olumsuzlukta kullanma hakkımızın saklı olduğu bilincinde, işçi ve emekçi dostlarımızın yanında olduğumuzu belirtmekte isteriz, ister sendikalımız olsun, ister olmasın bizler için yegane gerçek emek ve onun şanlı dayanışmasıdır. Bu bağlamda sendikal mücadelemiz yükselerek devam edecektir" dedi.



Karaca son olarak yarın kutlanacak olan 1 Mayıs İşçi ve Emek Dayanışması Bayramı ile ilgili olarak emeğin ve emekçinin yanında olan tüm emekçilerin bayramını kutlayarak, kazanılmış hakların önemine dikkat çekti.



Editör: TE Bilişim