Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü Marka olma yolunda Kurumlar arasında ilk defa alınan Helal Sertifikası ile bir ilki daha gerçekleştirmiş oldu.


Helal Gıda kavramı, uluslararası The Codex Alimentarius Komisyonu dokümanlarında “İslami kurallar doğrultusunda izin verilen gıda” anlamında yer almakta ve “İslami kurallara göre yasak olan herhangi bir unsuru içermeyen, bu unsurlardan arındırılmış yerlerde veya cihazlarda hazırlanan-işlenen-taşınan ve depolanan, bu durumların dışında üretilen herhangi bir gıda ile hazırlama-işleme-taşıma ve depolama aşamasında direkt temasta olmayan ürün olarak” tanımlanmakta.



Konuyla ilgili açıklama yapan Niğde Açık Cezaevi  Müdürü Murat YILMAZ
Nice markası (Niğde Açık Ceza infaz Kurumu ) adı altında Modern   üretim yapan kurumumuz  taze et, sakatat, süt ve yoğurt ürünlerine helal sertifikası almıştır. İslami koşullara göre üretim yapan kurumumuz Uzman ekiplerin kontrolü altında hükümlülerce üretilen ürünler bir çok ceza infaz kurumuna ve resmi dairelere satılmaktadır. Kurumun bundan sonraki dönemlerdede bu tür ilkleri Niğde Açık Cezaevi olarak devam ettirerek başarı yüzdesini en üst düzeye getirmek olduğunu belirten YILMAZ kurum için hayırlı olması temennisi ile konuşmasın noktaladı.

 

 

  Haber : Mustafa DİNÇER


Editör: TE Bilişim