Adalet Bakanlığı İşyurtları Kurumu bünyesinde eğitim verilen hükümlülerce Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumundan doğal ortamda yetiştirilen ve Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumuna getirilen kurbanlıkların kesimi yapıldı. Ayrıca Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumunda da kurban kesimi yapılmıştır.
 
Eğitim verilen hükümlülerce Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumlarındaki doğal ortamda yetiştirilerek, Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumunun Şaşmaz yerleşkesine getirilen 180 büyükbaş ile 550 küçükbaş kurbanlığın kesimine Bayramın 1.günü sabah erken saatlerde başlandı. Veteriner hekim kontrolünde, hijyenik ve modern koşullarda yapılan kesim işleminin ardından, kurbanlıklar hak sahiplerine paketlenerek teslim edildi. Ankara Ceza İnfaz Kurumundaki kurban kesim organizasyonunda 120 personel ile 250 hükümlü ve tutuklu görev yaptı.
 
Kurban kesim işlemi sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildi. İş sağlığı güvenliği uzmanı denetiminde ve din görevlilerinin refakatiyle; sağlıklı ve hijyenik ortamda kesimler yapıldı. Katılımcılara en üst düzeyde kaliteli bir hizmet sunulması ve böylece maksimum memnuniyetin sağlanması amacıyla, kurbanların yeterli büyüklükte parçalara ayrılarak hızlı bir şekilde paketlenmesi ve teslim edilmesi, kahvaltı ve ikramların sunulması katılımcılar tarafından memnuniyetle karşılandı. 
 
Editör: TE Bilişim