Halka arz için SPK'nın onayını alan Niğbaş, İMKB Birincil Piyasa'da "sabit fiyatla talep toplama ve satış" yöntemi ile halka açılacak. Niğbaş'ın sermayesi 22 milyon TL'den 27 milyon TL'ye yükseltilip artırılan 5 milyon TL'lik kısım şirket ortaklarının rüçhan hakları tamamen kısıtlanarak halka arz edilecek. Hisse fiyatının 2.04 TL olması öngörülüyor. 



Işıklar Holding bünyesinde bulunan ve hisseleri İMKB'de işlem gören Çemaş Döküm'ün yüzde 95.30'una sahip olduğu Niğbaş Niğde Beton Sanayi, Niğde'deki fabrikalarında hazır beton, betonarme prefabrik yapılar, santrifüjlü beton elektrik direkleri, beton parke, beton şehir mobilyaları ve yapı kimyasalları üretiyor. Aracı kurum olarak Gedik Yatırım'ın liderliğinde halka arz edilecek Niğbaş, bunun için SPK'nın resmi onayını aldı. 



43 milyon Lira'yı aşan aktif toplamı ile Anadolu'nun en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan Niğbaş'ın halka arzından elde edilecek kaynak, yeni fabrika yatırımlarına aktarılacak. Böylelikle hem üretim kapasitesinin artırılması, hem ürün gamının çeşitlendirilmesi, hem de yeni istihdam olanakları sağlanması hedefleniyor. Niğbaş'ın hissedarları arasında İller Bankası da bulunuyor.


Editör: TE Bilişim