Ekonomik kalkınma ve istihdam sorununun ancak girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması ile çözüleceği fikrinden yola çıktıklarını belirten NESOB Başkanı Fahri Eker, başlayacak olan Girişimcilik kursu için KOSGEB ile protokol imzaladıklarına dikkati çekti.


 Girişimcilik Kurslarının önemine vurgu yapan NESOB Başkanı Fahri Eker; "Girişimcilik kursu Büyüyen ve gelişen Niğde ekonomisi için hayati önem taşımaktadır. Daha önceden açmış olduğumuz kurslarda 25 ’er kişilik 3 kursumuzda başarılı olan yeni Girişimci adaylarımız sertifikalarını almışlar ve bunların birçoğu KOSGEB tarafından verilen 30 Bin TL hibeden yararlanarak kendi işyerlerini kurmuşlardır. Düzenlediğimiz kurslar girişimci gençlerimiz için yeni bir fırsattır. Bu kurslarda, teknik donanıma sahip, bilinçli adımlarla kendini ispatlayan bireyler yetişecek ve umarım İlimize ve milletimize faydalı olacaktır" dedi.

NESOB ve KOSGEB işbirliğiyle yapılacak olan Girişimcilik kursuna katılmak isteyenlerin Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine Şahsen müracaat ederek form doldurmaları gerektiğini belirten Başkan Fahri Eker, önümüzdeki günlerde yapılacak olan Kursiyer seçmeleri için yoğun bir talep olduğunu belirterek; “Aklında Güzel ve Verimli projesi olan Girişimcileri Eğitim için bekliyoruz” dedi.

Kurs sonucunda Başarılı projesini KOSGEB’e sunan Girişimcilerin ilk etapta 30 Bin TL Makine ve Ekipman desteği olarak Hibe Kredi kullanabileceğini daha sonra ise işini geliştirebilmek için 70 Bin TL’ye kadar % 0 Faizli KOSGEB Kredisinden faydalanabileceğini belirtti.

 

Yeni açılacak olan girişimcilik kursunun 30 kişilik 1 sınıf olarak yapılacağını belirten Başkan Eker, Önümüzdeki günlerde yapılacak olan kursiyer seçmelerine yeni girişimci adaylarını bekliyoruz” dedi. 

NİĞDE İŞ İLANLARI İÇİN TIKLAYIN



Editör: TE Bilişim