Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Ahilik Haftası nedeniyle Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ı ziyaret etti.
 
Ahilik Haftasını kutlayan Başkan Akdoğan Niğdede sosyete pazarı adı altında kurulması istenen pazarlara Belediye Başkanı olarak müsaade etmeyeceğini söyledi.
 
Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Sosyete pazarı kurulması yönünde bize dört tane talep geldi. Biz bu taleplerin dört tanesini de reddettik. Bununla ilgilide kararımız nettir. Bundan sonrada bu tip pazarlara Niğde Belediyesi Başkanı olduğum müddetçe müsaade etmeyeceğim. Bunu ben tüm esnaf arkadaşların temsilcileri olarak sizin huzurunuzda ifade etmek istedim. Ama şunu da tavsiye etmek lazım, tekel oluşturulmasın tüketiciyi de düşünelim aynı zamanda. Diğer yandan elbette insanımızın ahilik geleneği örf ve adeti üzerine yetiştirilmesi esas olandır. Belki bundan üç dört sene öncesine kadar ahiliğin ne olduğunu esnafımız dahil toplumumuz pek bilmezdi. Hükümetin bunu biraz daha ortaya çıkarması esnaf odalarına da bunu vermesi, ahilikte esnaflık, ticaret nasıl olur terbiye, örf, adet, kural nedir esnafımızın bu noktada bilinçli hale getirilmesiyle ilgili bence bir başarıdır bu. Hakikaten ahilik geleneği içinde yetiştirilen esnafımızın tüccarın ne demek olduğunu görmesi bakımından önemli buluyorum, önemsiyorum. Bu bakımdan da yapılacak etkinliklerde yerel yönetim olarak elimizden ne gelirse yapacağımızın bilinmesini isteriz” dedi.
 
Başkan Akdoğan’a Niğdeli esnaf için sosyete pazarı adı altındaki pazarların kurulmaması yönündeki çalışmalardan dolayı teşekkür eden Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Fahri Eker; “Sosyete pazarında söylenen malların hiçbiri kaliteli mallar değil. Tamamıyla Çin kökenli, tamamıyla sahte, etiketi taklit. Bu Türkiye genelinde yapılıyor. Türkiye genelinde de bütün vatandaşları bu şekilde bu sahte markalarla marka sattıklarını düşünüyorlar. Halk ta bunun doğru olduğunu düşünüyor ama aldıktan bir müddet sonra bu malların böyle olmadığını, kendileri de görüyorlar. Çünkü hiçbir malı daha ucuz satabilmek için daha kalitesiz yapmadan satmanız mümkün değil. Niğde Esnaf ve Sanatkarlar özelikle son yıllarda üniversitenin de gelmesiyle beraber marka ve kalite yönünden Niğde hızlı adımlar attı. Hemen hemen Niğdede olmayan marka kalmadı, bütün markalar Niğde’ye geldi. Tabii marka mallarda belirli etiketler var ona göre satılmak zorunda. Özellikle sizin tabi dönem dönem talep ettik ama halkın talebinin olduğunu da düşündük. Dedik bir müddet denensin ama sonuçta şuna çok sevindik sağ olun özellikle konfeksiyon hırdavat ve kırtasiye bölümünde Niğde deki esnaf bu konuda sıkıntıya girmişti. Özellikle bütün esnaflarım adına belediyeye teşekkür ediyorum” dedi.





Editör: TE Bilişim