Niğde Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği  (NESOB) ve Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme (KOSGEB) işbirliğiyle bu yıl dördüncü kez girişimcilik kursu düzenlenecek.


NESOB Başkanı Fahri Eker, ekonomik kalkınma ve istihdam sorununun ancak girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması ile çözülebileceğini belirtti.

3 Aralık'ta başlayacak girişimcilik kursu için KOSGEB ile protokol imzaladıklarını ifade eden Eker, şunları kaydetti:

"Girişimcilik kursu, büyüyen ve gelişen Niğde ekonomisi için, hayati önem taşımakta. Daha önceden açmış olduğumuz kurslarda 3 kursumuzda başarılı olan 75 yeni girişimci kurslara devam ederek belgelerini aldılar. Bir çoğu KOSGEB tarafından verilen 30 bin lira hibeden yararlanarak kendi iş yerlerini kurdu. Düzenlemiş olduğumuz kurslar girişimci gençlerimiz için yeni bir fırsattır. Bu kurslarda, teknik donanıma sahip, bilinçli adımlarla kendini ispatlayan bireyler yetişecek ve umarım ilimize ve milletimize faydalı olacak."

Kurs sonucunda başarılı projesini KOSGEB'e sunan girişimcilerin, ilk etap ta 30 bin lira makine ve ekipman desteği olarak hibe kredi kullanabileceği ardından işini geliştirebilmek için 70 bin lira ya kadar sıfır faizli KOSKEB kredisinden faydalanabileceği bildirildi.

Girişimcilik kursuna katılmak isteyenlerin NESOB'a şahsen müracaat ederek form doldurmaları, kontenjanın 30 kişi ile sınırlı olacağı belirtildi.

Editör: TE Bilişim