Alışveriş Merkezlerinin (AVM) müşteri çekmek ve daha çok alışveriş yapılmasını sağlamak için çılgın ve inandırıcı olmayan kampanyalar yapıldığına dikkat çeken Niğde  Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Alim Yeşil, 'İnandırıcı olmayan indirim kampanyalarına şüpheyle bakın ve alışveriş çılgınlığından uzak durun kredi kartlarınızı şişirmeyin' dedi. 


Hızlı bir yaşam, hızlı alışveriş tarzını benimseyen vatandaşlarımız promosyonlardan faydalanma, indirimli alışveriş reklamlarının büyüsüne kapılıp pek çok şeyi ihtiyacı olmadan aldığını söyleyen Yeşil, 'Tüketiciler 3 al 1 öde, 1 alana 1 bedava sloganlarına kanmasın, ihtiyacın kadarını almalı. Eğer indirim yapılacaksa 1 tanesini 3'te 1'i fiyata satsınlar ki israf olmasın. Bu tür aldatıcı satış stratejileri tüketicinin güvenini azaltıyor' diye konuştu.
Alışverişlerde tüketim çılgınlığına kapılan vatandaşların kredi kartına yüklendiğini de anlatan NESOB başkanı Yeşil , 'Ödenemeyen bireysel kredi kartları borçları incelendiğinde üzücü bir tablo ortaya çıkıyor. Satın alma koşulları kullanıcı dostu olan ve cazip gelebilecek ürünlerin ön plana çıkarılması ile alışverişler kolaylaşırken, kredi kartı ödemelerinizi güçleştirebilir. İhtiyaç olan ürünlerin dışında alışveriş yapmamaya özen gösterilmelidir. Eğer indirimli alışverişlerin büyüsüne kapılıp pek çok şeyi ihtiyacın olmadan fazla alırsan kredi kartını şişirirsin. Aldığın ayakkabıyı, gömleği, pantolonu giyemezsen, ucuz diye aldığın pahalıya gelir' diye konuştu
 
 
Editör: TE Bilişim