Niğde Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Birliği (NESKOOP) Başkanı Fahri Eker, Niğde’de 2019 yılında esnafa ve sanatkara 150 milyon TL kredi vermeyi hedeflediklerini ve 1 buçuk ay içerisinde Niğde piyasasına 30 milyon TL kredi verdiklerini söyledi.
NESKOOP Başkanı Fahri Eker,  Niğde’de 2019 yılında esnafa ve sanatkara verilen kredilerde destek veren Niğde Halk bankası Müdürü Tahsin Kamsız’a teşekkür plaketi verdi.

Niğde  halk Bankasında  Düzenlenen törene  Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kooperatifi Başkanı Fahri Eker ve yönetim kurulu üyeleri ve  Halk Bankası Müdürü Tahsin Kamsız ile basın mensupları katıldı

Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Birliği (NESKOOP) Başkanı Fahri Eker; “Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak esnafın finansman ihtiyacını karşılıyoruz.  Bunu da yaparken de Halk bankası ile çalışıyoruz.  Fakat bizler uzun zamandır bu görevi yaparken ilk defa bu yıl ben Niğde’de rekorlar kırıyoruz ama Türkiye genelinde de rekor sayılacak şekilde son 1 buçuk ay içerisinde Niğde piyasasına Niğde Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak Halk Bankası aracılığıyla yaklaşık 30 milyon TL para verdik. Bu başarıyı yaparken başka Halk bankası müdürümüz, personelleri olmak kaydıyla müdürümüzün bu olaya yakın durmasıdır. Yoksa bu kadar paranın bu kadar kısa sürede ödenmesi mümkün değildi.  Niğde ekonomisine katkı sağlamak amacıyla çok önemli, bundan dolayı Halk Bankası müdürümüze bir plaket verelim istedik hem de teşekkür edelim istedik” dedi.

Halk bankası Niğde Şubesi Müdürü Tahsin Kamsız, “ Kalıcı bir ekonomik kalkınma, sosyal denge ve toplumsal barışın korunması için uygun koşullarda esnaf, sanatkar ve küçük meslek sahiplerine kredi vermek amacıyla kurulan Türkiye Halk Bankası A.Ş, devletimizden aldığı güç ve halkımızdan aldığı desteklerle kuruluşundan bugüne esnaf, sanatkar, küçük meslek sahipleri ve KOBİ’lerin yanında olmaya devam etmektedir. Bankamız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemiz ekonomisinin temelini oluşturan esnaf sanatkâr ve KOBİ’lerin yanı sıra üretim, yatırım ve istihdam artışına katkıda bulunan girişimcileri çağdaş bankacılık anlayışıyla desteklemeye, sektörün güçlü ve güvenilir bankası olmaya devam edecektir. Halkımıza hizmet etmek ve halkımızın yanında olmak bizim asli görevimizdir” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim