Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Kredi Garanti Fonu ve Niğde Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile NİTSO üyelerinin finansman sorununu çözmeye yönelik başlatılan  “Nefes Kredisi “ başarı ile sonuçlandı.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan NiTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Odamız öncülüğünde Niğde iş dünyasının ihtiyaç duyduğu sermayenin karşılanması için 2017 yılında da uygulanan düşük faizli TOBB Nefes Kredisi Projesi’nin 2018 yılında 18 ay vade ile yeniden kullanıma açıldığını ve başarı ile tamamlandığını belirtti.

Katırcıoğlu; 2018 yılı TOBB Nefes Kredisi ile üyelerimize toplamda 39 milyon TL kredi kullandırımı sağlandı. Kullandırılan kredi aylık 0,99 faiz oranı ile piyasa şartlarının çok altında bir kredi üstelik ilk altı ayı ödemesiz takip eden 12 ay eşit taksitli olmak üzere toplam 18 ay vadeli bir kredi. Üyelerimiz kredilerini Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıfbank ve Denizbank aracılığı ile kullandılar. Üyelerimizin finansman sorununu bir nebzede olsa katkıda bulunmanın ve üyelerimizden gelen olumlu geri dönüşlerin memnuniyeti içindeyiz. dedi
 
Editör: TE Bilişim