Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç beraberinde Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mevlüt Gümüş ile birlikte Niğde'yi ziyaret etti. 


Ziyaret kapsamında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen’den yönetim kadrosunun da hazır bulunduğu, İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda ilin tarımsal yapısı ve yapılan çalışmalar ve projeler ile ilgili brifing alan Tunç, daha sonra Niğde Valisi Sayın Necmettin Kılıç’ı valilik makamında ziyaret ederek, Niğde tarımı konusunda yapılan çalışmalar ve uygulanmak istenen projeler ile ilgili çeşitli görüş alışverişinde bulundu. Daha sonra Niğde'nin yoğun üretimi yapılan patates tarlalarında incelemelerde bulunan Tunç, İl Müdürü, Teknik Personeller ile Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar’dan patates üretimi, rekolte beklentisi, pazarlanması ve piyasada oluşabilecek fiyatlar ile ilgili bilgiler aldı. Daha sonra patates üreten çiftçiler ile patates alım ve satımı yapan tüccarlar ile sohbet etti. 


İncelemeler ve izlenimler neticesinde Niğde ilimizde geçtiğimiz sene yani 2014 yılında 180 bin dekar alanda 620 bin ton patates üretildiği ve yine bu sene yani 2015 yılında da geçtiğimiz seneye göre yaklaşık yüzde 30 artış ile 235 bin dekar alana Niğde çiftçileri tarafından patates dikimi yapıldığı ve bu sene patates ürün beklentisinin 830 bin ton civarında olacağı görüldü. Ülkemizin patates deposu olan Niğde de bu sene geçtiğimiz yıla göre yaklaşık 200 bin ton daha fazla patates üretimi beklendiği ve tüketiciler açısından yüksek fiyatların beklenmediği kanaati oluştu.




Editör: TE Bilişim