Yaklaşık 9 ay önce kurulan Niğde Müsiad, resmi açılışını saat 16.00’da  Müsiad Genel Başkanı Nail Olpak, Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kudbettin Arzu, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, birçok ilden katılan Müsiad Yöneticileri, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, belediye başkanları, STK temsilcileri ve Niğdeli işadamlarının katılımıyla Mehteran Takımı gösterisi eşliğinde açıldı.

Terminal Caddesindeki Müsiad binasının açılışından sonra davetlileri dernek binasında ağırlayan Müsiad yetkilileri, saat 18.00’da Grand Otelde Gala Programı düzenledi.

Gala programı sinevizyon gösterisinin ardından Kuranı Kerim tilavetiyle başladı.

ÖNCE AHLAK VE MANEVİYAT

Gala Programında konuşan Müsiad Niğde İl Başkanı Hüsamettin Gümüştepe şu açıklamalarda bulundu; ‘’ Müstakil sanayici ve iş adamları derneği “önce ahlak ve maneviyat” sloganıyla  Anadolu insanımızdan oluşan sanayici ve işadamlarımızın destek ve gayretleriyle ülkemizin en büyük iş adamları derneği olmuştur. Hakkın ve hukukun, adalet ve eşitliğin, barış ve güvenin, refah ve mutluluğun sağlandığı; tarihe ve topluma mal olmuş mahalli ve evrensel değerlerin korunduğu, gözetildiği kendi içinde bütün, bölgesinde etkin, dünyada saygın bir Türkiye için yola çıkan hassasiyet sahibi işadamlarının; 5 mayıs 1990 tarihin de İstanbul’da kurdukları MÜSİAD kervanına Niğdeli sanayici ve işadamları olarak bizlerde katılmak istedik’’ dedi.

DUYARSIZ OLAMAZDIK

Gümüştepe konuşmasına şöyle devam etti ; ‘’Katılmalıydık…Hatta geç bile kalmıştık… Çünkü Anadolu’nun şirin ve sade kenti “medeniyetlerin yaşatıldığı şehir” olan Niğde’mizin MÜSİAD gibi bir kuruma ihtiyacı vardı. Bu memleketin ekmeğini yiyip, suyunu içmiş, milli ve manevi değerlerine bağlı nesil olarak duyarsız olamazdık. Bu duygu ve düşüncelerde olan MÜSİAD’a dava şuuruyla bakan 10 inanmış yol arkadaşımızla beraber Niğde MÜSİAD’ımızı 15 haziran  2014 tarihinde açtık. Açtığımız tarihten bu güne kadar kısa bir sürede  yaklaşık 2.000 kişiye doğrudan iş imkanı vererek istihdam sağlayan 30 üyemizle Niğde’nin en büyük işadamları derneği olduk. Bu şehirde yaşayan insanlar olarak; bu şehrin geleceği bizim geleceğimizdir demeliydik. Niğdeli işadamları olarak MÜSİAD çatısı altında geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın gününden mutlu, geleceğinden umutlu bir hayat yaşamaları için bizler de katkı sağlamalıydık. Niğde MÜSİAD olarak kendi penceremizden ilimizin sorunları için çıkış yollarını belirleyip, yeni istihdamlar açmanın yollarını arayıp, bunu da kamuoyunda paylaşarak çözüm yollarını göstermeliydik.

Bu bağlamda; bizlerden desteğini esirgemeyen başta sayın valimiz olmak üzere tüm kurum müdürlerimiz ve birlikte Niğde’miz için beraber çalışacağımız tüm sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkürü bir borç biliyoruz.’’ dedi

NİĞDE’NİN İHRACATI 67 MİLYON DOLAR

Müsiad Genel Başkanı Nail Olpak; ‘’Niğde’nin ekonomik anlamda ihracatına baktığımızda , geçtiğimiz yıl  67 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirildiğini ve Türkiye’de 57.sırada yer aldığını görüyoruz. 57.sırada olmak güzel tebrik ederim. Ama 67 milyon dolar Niğde’nin bugünkü potansiyeli itibariyle bakıldığında  bence artırılması gereken bir rakam. Özellikle tarımın ve hayvancılığın çok önemli bir potansiyel olduğu  Niğde’de artırmak hiçte zor olmasa gerekir. Müsiad olarak bizlerde bu anlamda önemli çalışmalar yapıyoruz. Bugün 11 bin üyemizle Van'dan Hollanda'ya, Mersin'den Güney Afrika Cumhuriyetine, Tekirdağ'dan Washington'a ya da Konya'dan Cezayir'e kadar çok geniş bir coğrafyadayız. Enerjimizi coğrafyamızdan, tarihimizden ve değerlerimize olan sadakatimizden alıyoruz. Bir miktar da siyasi hesaplaşmalara bağlı manüpülatörlerin hareketleri sonunda da değer kaybı yaşanan kur değişimlerinin olumsuz etkileri sonunda ocak ihracatımız maalesef binde 6 azalarak 12,3 milyar dolar oldu. İthalatımız ise o daha fazla azalarak, 13,7 milyar dolar azalarak 16,6 milyar dolar oldu. Bunu şunun için söyledim. Önemli bir genel seçim yaşayacağımız için hepimizin daha fazla dikkatle daha fazla gayretle daha fazla aktif ve seçici olmaya ihtiyacımız var." dedi


BARIŞA ŞANS VERMELİYİZ

Çözüm süreci hakkında konuşan Nail Olpak; "Bu nokta da güzel bir deyim var, 'dağlar, insanlar ve hatta ölüm bile yorulduysa şimdi en güzel şiir barıştır' diye ifade edilmiş. Bu barışı temin edecek unsurlardan birisi de ticaret. Çünkü ticaret üretim ve istihdamın bir sonucu. Terörün her türlüsünü bir kenara atarak barışa bir şans vermememizin zamanıdır" dedi.



HEDEF 2023

Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Kudbettin Arzu Gala Yemeğinde bir konuşma yaptı. Kudbettin Arzu; ‘’ 2023 hedeflerine ulaşabilmemiz için iş camiamızın çok büyük çabalarına ihtiyacımız var. 2023 hedefimiz tarımsal gayri milli hasılayı 150 milyar dolara, tarımsal ihracatı 40 milyar dolara, gayrisafi milli hasılamızı ise 2 trilyon dolara çıkarmak ve ihracatımızı 500 milyar dolara çıkarmalıyız. Alan el değil, veren el olduk. Türkiye nereden buraya geldi işte bunu iyi bilmek lazım. Tabi ki siz iş adamlarının büyük çabalarıyla Türkiye bir yerden bir yere geldi. Türkiye iyi bir noktaya geldi ama bu yeterli mi, yeterli değil. Çünkü geldiğimiz şartlar ve yaşadığımız olaylar istediğimiz gelişmeyi maalesef elde edemedik. İktidara geldiğimiz günden bu yana darbe planları, iç, dış sıkıntılar, Cumhurbaşkanlığı seçimi, Kuzey Afrika'da Ortadoğu ve yakın komşu ülkelerdeki olaylar nedeniyle ve dünyada yaşanan ekonomik kriz nedeniyle Türkiye hak ettiği yere gelemedi. 2023 hedeflerine ulaşabilmemiz için iş camiamızın çok büyük çabalarına ihtiyacımız var. 2023 hedefimiz, tarımsal gayrimilli hasılayı 150 milyar dolara, tarımsal ihracatı 40 milyar dolara, gayrisafi milli hasılamızı ise 2 trilyon dolara çıkarmak ve ihracatımızı 500 milyar dolara çıkarmak. Bunun için  el birliği ile çalışmak lazım. Biz gereken desteği vereceğiz, siz de bugünkü çalıştığınızdan daha fazla çalışacaksınız ve Türkiye'yi hak ettiği yere getireceksiniz." dedi

Müsiad Genel Başkanı, Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakan Yardımcısına hediye takdimi yapıldıktan sonra,  gala programı sponsorlarına  plaket verildi. Müsiad Niğde Üyelerine rozet takımının ardından program sona erdi.



Editör: TE Bilişim