Dâhi GEDİK / Editör ÖZEL
Niğde’nin Bor İlçesine bağlı Okçu köyü Yad Deresi, Doygar Burnu mevkiinde tarımsal kullanıma yönelik gölet yapımına başlandı. Köy Muhtarı Alattin Bolat gelen hizmetler sonrası Okçu köyünün çağ atladığını ifade etti.
 
Niğde İl Genel Meclis Üyesi Tevfik Avanoğlu, Okçu Köyü Muhtarı Alaattin Bolat ve Okçu Köyü Yarımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Aşır Zenler, köye son dönemde gelen hizmetler ve son olarak  yapımına başlanan gölet bölgesinde yapılan çalışmaları yerinde görerek değerlendirmelerde bulundular.
İl Genel Meclisi Üyesi Tevfik Avanoğlu yapımına kısa süre önce başlanan Gölet yapım çalışmalarını yerinde görerek, Gölet hakkında teknik bilgiler ve detayları şu şekilde ifade etti ; ‘’Okçu Köyümüzün tarımsal sulama ihtiyacını göz önünde bulundurarak, Niğde İl Genel Meclis Üyesi arkadaşlarımız ve İl Özel İdare çalışanlarının önce hizmet noktasından hareketle köyümüze kazandırdığı Okçu Göletinin yapımına başlandı inşallah kısa sürede tamamlanır ve hemşerilerimizin hizmetine sunulur. Okçu Göleti’nin Keşif Bedeli 671.04.25 Tl, Sulaması planlanan Arazi ise 243,5 Dekara tekabül etmektedir. Gövde yüksekliği 12.50 metre yine gövde uzunluğu ise  234 metredir. Genişliği 6 metre olan göletin su depolama hacmi ise 150.00 metreküp olarak hesaplanmış, projelendirilmiştir. Katkımız olabilmişse ne mutlu bize, emeği geçen herkese tekrar teşekkürlerimi sunarım.’’Dedi.
Okçu Köyü Muhtarı Alaattin Bolat ise köye son dönemlerde gelen hizmetler hakkında genel bir değerlendirme yaparak ;’’Okçu köyümüzün tarımsal sulama amaçlı gölete kavuşuyor oluşu bizleri çok sevindirdi. Niğde İl Özel İdaresi tarafından kullanılmayan Okul binası gerekli tadilatı da yapılarak Muhtarlığımıza yani vatandaşa verildi. 8 kilometrelik yayla yolu yapıldı. Yine köyümüzün içindeki yolar asfaltlanarak parke döşemeleri yapıldı. Okçu Köyü yeni yerleşim bölgesinin kanalizasyon, yol ve su hizmetleri de yapıldı. Okçu Köyü ciddi anlamda vatandaşlarımızın elzem ihtiyaçları noktasında bir çok hizmete kavuştu. Okçu Çağ Atladı.Başta Ak Parti Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu’na,şahsı nezdinde Tevfik Avanoğlu Bey ve tüm İl Genel Meclis Üyelerine, İl Özel İdaremize şahsım ve köyüm adına şükranlarımı sunarım’’ dedi. 
Bilgi Teknolojileri  ve İletişim Kurumu (BTK) ülke genelinde 23 bin internet kafe bulunduğunu, en çok internet kafenin İstanbul'da, nüfusuna oranla en çok internet kafenin de Bartın, Niğde ve Çanakkale'de faaliyet gösterdiğini açıkladı.

BTK'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, internet kafelere ilişkin İçişleri Bakanlığı ile Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı işbirliğiyle 6-7 Aralık tarihlerinde il ve büyükşehirlerin merkez ilçe yazı işleri müdürlerine Antalya'da eğitim semineri verilecek.

Açıklamada, 5651 sayılı 'İnternet Ortamında Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkındaki Kanun'un' ve bu kanuna dayanılarak hazırlanan, 'İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcılar Hakkında Yönetmelik'in en önemli amaçlarından birinin, umuma açık yerlerde belirli bir ücret karşılığı internet toplu kullanım sağlayıcılığı hizmeti veren ve kamuoyunda internet kafe olarak bilinen mekanların izin belgelerine kavuşturularak, standart hale getirilmesini temin etmek olduğu bildirildi.


Açıklamada, ilgili mevzuatın yürürlüğe girdiği tarihten bu yana yapılan çalışmalarda, ülke genelindeki internet kafe sayısının 23 bin olduğunun belirlendiği kaydedildi. En fazla internet kafe kaydı yapılan ilin İstanbul, nüfusuna göre en fazla internet kafenin de Bardın, Niğde ve Çanakkale'de bulunduğuna değinilen açıklamada şu bilgilere yer verildi:

'İnternet kafelerin kayıt altına alınması ile birlikte hem bu iş yerleriyle ilgili sağlıklı  bilgiye sahip olunmuş hem de bu mekanların bir düzen içerisinde hizmet verebilmesi sağlanmıştır. Bu mekanların nezih birer alan olarak hizmet vermesi bilgi toplumuna dönüşüm süresinde internet kullanımının yaygınlaştırılması ve doğru kullanılmasında ve ayrıca internet ortamında yapılan yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadelede son derece önemli role sahiptir.'
 
Editör: TE Bilişim