Milletvekili Gültekin: Bor OSB'de faaliyet gösteren Akseçkin Tarım, Aydın Mobilya, Bor Çay, Özgül Sac fabrikalarını ve daha önce arsa tahsisleri yapılan Nuhoğlu Bakır ile Akgüç Seramik firmalarının devam eden inşaatlarında incelemelerde bulundu. Ziyarete Bor Belediye Başkanı Serkan Baran ve Bor OSB müdürü Yavuz Kavaklıoğlu eşlik etti.

Ziyaret ile ilgili açıklama yapan Milletvekili Gültekin: "Bor OSB'de faaliyet gösteren firmalarımızı ziyaret ederek fabrika yöneticileri ve işçi kardeşlerimizle bir araya gelip hasbihal ettik. Hamdolsun fabrikalarımızda çarklar dönmeye devam ediyor. Büyük ve Güçlü Türkiye için çalışmaya, üretmeye hız kesmeden devam eden firma yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Rabbim işlerinde kolaylıklar versin." Dedi.

Açıklamasına devam eden Milletvekili Gültekin: "Bor Organize Sanayi Bölgemizde daha önce arsa tahsisi yapılan, yaklaşık 300 kişilik istihdam ile seramik üretimi gerçekleştirecek olan Akgüç Seramik ve yine yaklaşık 300 kişilik istihdam ile bakır boru imalatı yapacak olan Nuhoğlu Bakır fabrikasının inşaatları başlamış durumda. İnşallah yakın zamanda da faaliyetlerine başlayarak bu firmalarımızda ilimizin ekonomisine ve istihdamına katkı sunacaklar. Fabrika yetkililerimize ilimize yapmış oldukları yatırımlardan dolayı tüm hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum.” Dedi.

Yeni bir döneme girildiğinin altını çizen Milletvekili Gültekin: "Son 18 yılda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Niğde'mize yapılan yatırımlar ile ilimiz artık Anadolu'nun parlayan yıldızı haline gelmiş durumda. Eylül ayında 1. Kısmı ile 3. Kısmının açılışını yaptığımız Niğde Ankara Otoyolumuzun 2. Kısmının da yakın zamanda hizmete alınmasıyla kesintisiz ulaşımın ilimizin turizmi ve ticaretine büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgının bizi hedeflerimizden uzaklaştırmasına, enerjimizi dağıtmasına fırsat vermeyeceğiz. Salgın sonrası yeni dönemde de çok daha güçlü bir şekilde üretime, yatırıma, istihdama ve ihracata odaklanarak ülkemizi ve ilimizi daha avantajlı bir konuma getirmek için gece gündüz demeden çalışacağız.” İfadelerini kullandı.

İlimizde işsizliğin önüne geçeceğiz diyen Milletvekili Gültekin: “Hem devlet yatırımları ile hem de Niğde ve Bor OSB’lerimize açılacak yeni fabrikalar ile istihdamı artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üreten Türkiye hedefiyle 2023’e giderken bizde Niğde’mize otobana yakın Kayseri yolu üzerine yeni OSB’mizi kazandırmak için bakanlık onay sürecini yakından takip ediyoruz. Yeni OSB’mize şimdiden yatırım yapmak isteyen yatırımcılar var. Her zaman dediğimiz gibi artık her yol Niğde’ye çıkacak. Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin avantajlarını da kullanarak Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ilimize yatırım yapmaya hizmet etmeye devam edeceğiz. Yeni Hükümet Konağı ve konferans merkezi, Niğde Kale ve çevresinin yenilenmesi, Yeni stadyum, Yeni Kapalı Cezaevi, yeni Öğretmeni, 4 adet demiryolu üst geçit, demiryolu yükleme merkezi, yeni 400 yataklı hastane, yeni Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi bu dönemde yapacağımız yatırımlarımızdan bazılarıdır. Niğde’miz en güzele layıktır, Niğde’mizi seviyorum diyerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizlere destek veren ve dualarını esirgemeyen hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum.” Dedi

Editör: TE Bilişim