Türkiye’nin en büyük orijinal ekipman üreticisi Ditaş Fabrikasını ziyaret eden, Milletvekili Selim Gültekin Fabrika Genel Müdürü Osman Sever ile bir araya gelerek fabrika hakkında bilgi aldı.

Ditaş Fabrikası’nın Niğde’nin en önemli istihdam kaynağı olduğunu vurgulayan Gültekin: “Ditaş Fabrikamız; 40 yılı aşkın başarılı geçmişi ile yurt içi ve yurtdışı araç üreticilerine yıllık 7 milyon 800 bin adet kaliteli, orijinal ürün üretimi ile Türkiye’nin en büyük orijinal ekipman üreticisidir. Niğde’mizde 340 kişiye iş istihdamı sağlayan fabrikamız ürettiklerini başta ABD ve Almanya olmak üzere 30'dan fazla ülkeye ihraç ederek ilimize ve Türkiye ekonomisine önemli katkı sağlamaktadır. Ülkemizin ve şehrimizin ekonomisine sağladıkları katkılardan dolayı fabrika yöneticilerimize hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum. Yatırımcılarımızın her zaman yanında olacağız.

AK Kadrolar olarak bizler hizmet için varız. Günü kurtarma siyaseti yapmıyoruz. Ülkemizin ve Niğde’mizin geleceği için çalışıyoruz. Tüm dünya koronavirüs salgının pençesinde kıvranırken, Türkiye olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde her biri kendi alanında çığır açacak bir çok eserin yükselişinin sevincini yaşadık. Niğde’mizde bu eserlerden nasibini aldı, almaya da devam ediyor. Her zaman söylediğimiz gibi işsizliğin önüne geçmek için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Hem devlet yatırımları ile hem de OSB’lerimize açılacak yeni fabrikalar ile istihdamı artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hizmete açtığımız Niğde-Ankara otoyoluna yakın Kayseri devlet yolu üzerine 3. OSB’mizin işlemlerini tamamladık. Şimdiden yatırım yapmak isteyen yatırımcılar var. 3. OSB’miz ile Niğde’mizde işsizlik oranı büyük ölçüde azalacak ve ilimizin ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlayacaktır. Bu yatırımlar küçümsenecek yatırımlar değil. Bu yatırımlarımız ile Niğde’miz bir sanayi kenti olacak. Niğde’mize hizmet için daha çok çalışmaya devam edeceğiz.

Editör: TE Bilişim