T.B.M.M Sağlık, Aile, çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi ve AK parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, Kamu Bankalarının destek paketleri hakkında açıklamada bulundu.

Milletvekili Gültekin açıklamasında: “Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisine alan koronavirüs salgınında millet olarak başarılı bir mücadele verdik. Sağlık sistemimizin gücü, vatandaşlarımızın devletimizin almış olduğu tedbirlere uyması ile salgını kontrol altına aldık. Süper güç dediğimiz ülkeler halen salgınla mücadele ederken, Türkiye, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde salgından en az etkilenen ülke olarak tarihe geçmiş ve diğer ülkelerden önce normalleşme sürecine başlamıştır. Bu başarı 83 milyon olarak hepimizin ortak başarısıdır.

Türkiye dünyaya örnek olmuştur.

Türkiye, sadece ülke içindeki insanımıza sahip çıkmakla kalmamış, 126 farklı devletten 75 bin vatandaşımızı 365 uçak, 34 karayolu ve 10 deniz yolu seferiyle ülkemize getirmiştir. Hem salgınla mücadele ederken hem de ülkemizden yardım talep eden 100 ülkeye tıbbi malzeme konusunda yardım elini uzatmıştır. Diğer ülkelere baktığımızda vatandaşına, sağlık personeline gerekli yardımda bulunamazken Türkiye Güçlü lideri sayesinde yatırımlarına hız kesmeden devam etmektedir. Pandemi döneminde Sayın Cumhurbaşkanımız 5 hastanemizin açılışını yaparak milletimizin hizmetine sunmuştur. Diğer yatırımlarımız ise hiç durmaksızın devam etmektedir.

“Toplam 260 Milyar TL kaynak sağlandı”

Sayın Berat Albayrak bakanımızın üstün gayreti ile “Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi” kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığımızın uygulamaya koyduğu destekler toplamı 260 ­Milyar ­TL’ye ulaşmıştır.

Yaşanan pandemi sürecindeki ekonomik yavaşlamanın en az hasarla atlatılabilmesi için 1. Etap destek kredi paketleri devreye alınmıştı. Şimdi Hazine ve Maliye Bakanlığımızın çalışmaları sonucunda kamu bankalarımızın normalleşme sürecine geçişte, sosyal hayatın canlanması ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını uygun şartlarda sağlayabilmeleri için 2. Etap kredi paketleri devreye alınmış ve 4 kategoride finansman desteği paketi açıklanmıştır.

“Her zaman vatandaşlarımızın ve iş dünyamızın yanında olmayı sürdüreceğiz”

Toplumumuzun her kesimini kapsayan yeni kredi paketleri ile 15 yıla varan, 12 ay ödemesiz dönem ve düşük kredi oranları ile sıfır ve 2. El Konut Finansman ­Paketi, motosiklet dâhil olmak üzere sıfır km veya 2. El ­taşıt ­finansmanı ­imkânı 6 ay ödemesiz, 60 ay vade ve düşük kredi oranlarıyla vatandaşımızın yararlanması için devreye alınmıştır.

Yine Sosyal­ hayatı­ destek­ finansman ­paketi ile tatil ­yapmak ­isteyen ­ve ­ilgili­ banka ­aracılığı ­ile­ maaş ­alan­ emekli­, çalışan­ müşterilerin tatil ve seyahat giderlerinin finansman ihtiyacının uygun şartlarda sağlanmasının yanı sıra, turizm­ sektörünü­ desteklemek amacıyla; 10.000­ TL’ye­ kadar­ 6 ­ay ­ödemesiz ­36 ­ay vade ile uygun şartlarda finansman imkânı sunulacaktır. Tatil Finansman Destek Paketi ile bireysel müşterilerin sosyal ihtiyaçlarının finansmanının uygun şartlarda sağlanmasının yanı sıra yerli­ üretim yapan mobilya, ­elektronik,­ beyaz­ eşya,­ ev­ boya-seramik-kapı ­ve ­pencere­ sistemleri,­ ev ­tekstil,­ çeyiz­ ve­ bisiklet­ sektörlerini desteklemek amacıyla anlaşmalar yapılacak ve asgari­ 3.000­ TL,­ azami­ 30.000­ TL­ finansman­ tutarı, 6­ ay­ ödemesiz azami­ 60­ ay­ vade ve düşük ­finansman oranı ile kredi imkânı sunulacaktır.”

“Türkiye Ekonomisiyle Avrupa Birliği, G-20 ve OECD Ülkeleri arasında birinci sırada”

Türkiye Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 18 yıldır yapmış olduğu yatırımlar ile bu zor süreci başarılı bir şekilde atlatmıştır. Devletimiz, pandemi sürecinde milletinin yanında olmuş, Güçlü sağlık sistemi ve ekonomisiyle dünyanın gıpta ile baktığı bir ülke konumuna gelmiştir.

Türkiye ekonomisi dünya örneklerine kıyasla pozitif ayrışarak Avrupa Birliği, G-20 ve OECD Ülkeleri arasında 2020 yılı ilk çeyrek büyüme sıralamasında birinci sırada yer almış ve yılın ilk çeyreğini %4,5 büyümeyle tamamlamıştır.

Tarihte eşi benzeri görülmemiş, sağlık sistemini ve dünya ekonomisini alt üst eden covid-19 pandemi süresince Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliğinde; hem sağlık hem de ekonomik tedbirlerimizi hayata geçirerek başarılı bir süreç yöneten Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca ve ekonomiyi ayakta tutarak büyük bir başarı gösteren Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak’a teşekkür ediyorum. Milletimizle ele ele vererek bu günlere getirdiğimiz bu süreci yine milletimizle el ele vererek normalleşme sürecinde de başarı ile çıkacağımıza canı gönülden inanıyorum.

Editör: TE Bilişim