Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen İl Başkanı Celalettin Özüdoğru, 12 Eylül referandumunda kabul edilen memurlara toplu sözleşme hakkını düzenleyen yasanın bir an önce çıkarılmasını istedi.

 

Özüdoğru, memurların toplu sözleşme hakkının referandum ile geldiğini hatırlatarak, “2,5 milyon memurun, milyonlarca emeklinin beklentisi, şu anda Meclis’e sevk edilmiş olan toplu sözleşme yasamızın bir an önce çıkarılmasıdır. 12 Eylül referandumunun üzerinden 15 ay geçmesine rağmen geciktirilen yasamız çıksın ki, memuru ve emeklileri memnun edecek bir toplu sözleşme imzalayalım” dedi.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen İl Başkanı Celalettin Özüdoğru, terörün ve işsizliğin sona ermesini, 4/C’li çalışanların, asgari ücretlilerin insan onuruna yaraşır bir ücrete kavuşmasını, memurlar arasında kanun hükmünde kararname ile oluşturulan ek ödeme tahribatının giderilmesini beklediklerini ifade etti.

Özüdoğru, daha önce ek ödemelerden faydalandırılan öğretmenlerin ve öğretim elemanlarının, ‘eşit işe eşit ücret’ düzenlemesinde, muadili olmadığı iddiasıyla kapsam dışı bırakılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Ek ödeme konusunun toplu sözleşme masasının birinci gündemini oluşturacağını ve olmazsa olmazları olduğunu kaydeden Özüdoğru, toplu sözleşme ile ilgili yasanın, 12 Eylül’de yapılan referandumun üzerinden 15 ay geçmesine rağmen hala çıkarılmadığını, ‘şike yasası’nın bir ayda iki defa Meclis’ten geçtiğini, milletvekillerinin emekli maaşlarıyla ilgili yasanın da kısa bir sürede Meclis’ten geçtiğini hatırlattı.

 

Açıklamasının son bölümünde eğitim çalışanlarının sıkıntılarının bir an önce çözülmesini gerektiğini vurgulayan Özüdoğru “Ek ödeme mağduriyetinin toplu sözleşme sürecinde Memur-Sen ve eğitim iş kolunda yetkili olan Eğitim-Bir-Sen’in uğraşları ile giderileceğine inanıyorum” dedi.

 


Editör: TE Bilişim