Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olan Memur-Sen’in Türkiye buluşmasından eylem kararı çıktı.

 

Memur-Sen Bor Temsilcisi Rıdvan Yeşildal, bir türlü çözüme kavuşamayan “Toplu Sözleşme” süreci hakkında bilgi verdi. Yeşildal şunları ifade etti;

 

“12 Eylül 2010 referandumundan sonra toplu sözleşme yasalaşmıştı, fakat 2012 yılının Şubat ayında hala Toplu Sözleşme yasası ile ilgili net bir gelişme olmaması Kamu Görevlilerinin canını sıkıyor. Memur, maaşı belli olmadığı için maaşa endeksli alacaklarını da eksik almakta ve bu alacaklarının da geri ödenmesi mümkün olmamaktadır.

 

Memur-Sen'in hafta sonu Antalya'da gerçekleştirdiği Büyük Türkiye Buluşması'ndan toplu sözleşme kararlığı çıktı. İki günlük Türkiye Buluşması'nın ardından yayınlanan Sonuç Bildirisi'nde, toplu sözleşme kanun tasarısının hizmet kolunu da kapsayacak şekilde bir an önce kanunlaşması çağrısı yapıldı.

 

Memur-Sen'in sonuç bildirisinde, toplu sözleşme tasarısıyla ilgili olarak sendikal örgütlenmeye ilişkin evrensel normların dikkate alınarak, TBMM ve Cumhurbaşkanlığı’nda çalışan memurlar, infaz koruma memurları ile TSK ve emniyette görev yapan sivil memurların da sendikalı olmasının önünü açacak düzenleme yapılması istendi. Kadrolu olamayan sözleşmelilerin kadrolu yapılması, 4-C'lilere yönelik taleplerin gerçekleşmesi istendi. Yüce meclisin bu konuya hassasiyet göstererek bir an evvel bu yasayı çıkartacağına inanıyorum, çünkü bunun örneklerini daha öncede gördük. Kamu hizmeti veren memurları eyleme hazır olmaları konusunda bilgilendirmek istiyorum.”



Editör: TE Bilişim