Keresteciler Sitesinde yaklaşık beş yıldır belli aralıklarla elektrik kesiliyor. Yıllardır Niğde’nin kereste ihtiyacını karşılayan site herkesin tek bir elektrik sayacına bağlı olmasından dolayı anlaşmazlık yaşıyor.


34 kerestecinin olduğu sitede her ay elektrikler kesintiye uğruyor. Yıllardır sorunun çözümü için uğraş veren keresteciler bütün yetkililere çıktıklarını ancak bir türlü sorunun çözülemediğini anlatıyorlar. Keresteciler, MEDAŞ yetkililerinden herkese ayrı sayaç verilmesini istiyor. Ancak MEDAŞ yetkilileri ayrı sayaç vermediği gibi bir de siteyi kaçak elektrik kullanmakla suçluyor. Çünkü elektrik faturası resmiyette olmayan kooperatife geliyor. İşlerine devam etmek isteyen kerestecilerde kaçak kullanma fiyatını ödüyor.


Keresteciler Sitesi çalışanlarının şikâyetleri bunlarla da bitmiyor. İlk kurulduğunda kooperatif olarak işleyen site bu kurum dağılınca bireyselleşti. Ancak ilk kurulduğu günden bu yana bütün işletmecilerin elektrik faturası tek bir sayaca çıkıyor. Ancak tek sayaç üzerinden kimin ne kadar elektrik kullandığı belli olmuyor bu da şiddetli tartışmalara neden oluyor. Site sakinleri MEDAŞ yetkililerinin sorunun çözümü için söz verdiğini ancak bir türlü çözülemediğini iddia ediyorlar.

KERESTECİLERİN MEDAŞ İSYANI

Site sakinleri adına konuşan Mahmut Gürbüz şunları söylüyor: “Yıllardır elektrik sorunu yüzünden zarar ediyoruz. Her ay bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Elektrik faturası kooperatif adına geliyor. Ancak kooperatif diye bir şey kalmadı. Yani fatura kimliği olmayan kurum üzerine geliyor. Böyle olunca MEDAŞ bizlere kaçak elektrik kullanmaktan işlem yapıyor. Zaten kimin ne kadar elektrik kullandığını bilmiyoruz. Bir de fatura olmayan kurum adına gelince MEDAŞ bizlere kaçak elektrik kullanmaktan işlem yapıyor. Elektrik faturaları iki, üç katına çıkıyor. Bizlere defalarca söz verildi ancak hiç tutulmadı. Burada elektrik olmadan hiçbir iş yapamıyoruz. Bir gün elektrik kesilince ciddi maddi zararlara uğruyoruz. Bizim zararımızı kim karşılayacak buradan kaç kişi ekmek parasının kazanıyor. Üretim olmayınca gelir de olmuyor. Biz borcu öderiz ancak her ay anlaşmazlıklar çıkıyor. Bir sayaca gelen faturayı zar zor aramızda paylaştırıp ödüyoruz. Herkesin kendi sayacı olsun herkes kendi kullandığı elektriğin faturasını ödesin. ATA Sanayideki kerestecilere aylık 200 lira fatura geliyor. 
Bizse her ay kaçak kullanıyor göründüğümüz için yaklaşık bin lira fatura ödüyoruz.”  



Editör: TE Bilişim