Mazot Gübre ve Toprak Analizi Desteklemeleri için başvuru dilekçeleri kabul edilmeye başlandı


14 Mayıs 2013 Tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Çiftçi Kayıt Sistemine Dahil Olan Çiftçilere Mazot Gübre ve Toprak Analizi Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğe” göre;


2013 Yılı ÇKS kaydını yaptıran ve yaptıracak olan çiftçilerin Mazot Gübre ve Toprak Analizi Desteklemesi başvuru dilekçelerini 31.12.2013 tarihine kadar İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün Kayseri yolu üzerindeki Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğüne vermeleri gerekiyor.

 

Sıra

No

Ürün Grupları

 

Mazot Destekleme Tutarı (TL/dekar)

Gübre Destekleme

Tutarı (TL/dekar)

1

Peyzaj ve süs bitkileri, özel çayır, mera ve orman emvali alanları

2,9

4

2

Hububat, yem bitkileri, baklagiller, yumru bitkiler, sebze ve meyve alanları

4,3

5,5

3

Yağlı tohumlu bitkiler ve endüstri bitkileri alanları

7

7

               

Elli dekar ve üzeri her bir tarım arazisinin Gübre Desteklemesinden yararlanabilmesi için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yetkilendirilmiş laboratuvarlarda 01.01.2013 ve 31.12.2013 tarihleri arasında yaptırdıkları (her 50 dekarlık alan için 1 analiz olmak üzere) analizlerini Toprak analizi formu ile birlikte 31.12.2013 tarihine kadar l Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir.


Elli dekara kadar olan tarım arazisinin gübre destekleme ödemesinden yararlanabilmesi için toprak analizi yaptırması şartı aranmayacak. Toprak analizi yaptırmış ise dekar başına olarak 2,5 TL fazla destekleme ödemesi alacak.

                

Editör: TE Bilişim