Niğde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı kapsamında, 2007 yılından bu yana uygulanan “Makine ve Ekipman Desteği” Projesinin başarısı her yıl katlanarak artıyor.

 

Her yıl biraz daha büyüyen “Makine ve Ekipman Alımı” Projesiyle İlimizde 2007-2014 yılları arasında, üreticilere 1.921 adet makine ve ekipman verildi ve 11.675.414 TL hibe ödemesi yapıldı. Geçtiğimiz yıl ise, 391 adet makine ve ekipman desteklemeleri için 4.458.241 TL kaynak tahsis edildi. Toplamda çiftçiye 2.302.077 TL hibe desteği sağlandı.

 

Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Projesiyle, çiftçiler, ihtiyaç duyduğu tarım alet ve makine altyapısı yönünden güçlendirildi. Tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımı yaygınlaştırıldı. Kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılması sağlandı.

 

İlimizde Proje kapsamında, geçtiğimiz yıl 16 çeşit makine ve ekipmana hibe desteği verildi. Desteklenen makine ve ekipmanlar arasında anıza doğrudan ekim makinesi, arıcılık makine ve ekipmanı, balya makinesi, el traktörü ve ekipmanları, biçerbağlar, mibzer, patates söküm makinesi, pülverizatör, silaj makinesi, süt sağım ünitesi ve soğutma tankı, gübre dağıtma makinesi, toprak frezesi, yem hazırlama araçları ve diğer alet ve ekipmanlar bulunuyor.

 

Proje ile yüzde 50 hibeli makine ve ekipman desteği almaya hak kazanan ve sözleşme imzalayan üreticilerin zor şartlarda ve bedenen yapılan işleri kolaylaştırıldı, üretim maliyetleri düşürüldü. Çiftçiler uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye erişti. Birim alandan daha fazla gelir elde edilerek üreticilerin gelir ve sosyal standartlarında gelişme sağlandı" denildi. 


 

Editör: TE Bilişim