Niğde’de ilk! Kamu, üniversite, sanayi bir arada Niğde’de yatırımcıların için bir araya geldi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından oluşturulan Kamu-Üniversite- Sanayi İşbirliği (KUSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu toplantısı Niğde’de yapıldı.  Araştırma ve Geliştirme ( Ar-Ge ) çalışmaları ve kamusal destekler masada oldu.

Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen ,KOSGEP, Niğde Üniversitesi, NİTSO, Özel İdare, Organize Sanayi Bölgesi temsilcilerinin katıldığı kısa adı KÜSİ olan toplantıların ilkinde ilimizde yatırım açısından kolektif kültürün oluşması konusu masaya yatırıldı.

Niğde Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel, Niğde Ticaret Ve Sanayi Odası başkanı Şevket Katırcıoğlu, Bilim, Sanayi, Teknoloji İl Müdürü metin Bitim, KOSGEP İl Müdürü Haşim Karaman, Niğde Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Yüksel Kaplan, Doç. Dr. Mahmut Alkan ile KOSGEP eğitmenlerinden Ahmet Serkan birer konuşma yaparak, Ar-ge kurumlar arası işbirliğini değerlendirdiler.

İlk toplantılarında kamusal kaynaklar ve devletin girişimcilere sağladığı olanaklar, detaylı olarak aktarılırken, bu tür toplantılarla kurumlar arası eşgüdümün artması amaçlanmakta olduğu vurgulandı:

Kalkınma Ajanslarının olduğu tüm bölgelerde periyodik olarak düzenlenen bu toplantılarla, çalışma grupları aktif olarak çalışmakta olup, Niğde’de gerçekleşen ilk KÜSİ toplantısına katılım beklenenin üzerinde oldu.

Toplantıda KOSGEP tarafından 2015 yılında desteklenen firmalar ve özellikleri de aktarılırken, KÜSİ Çalışma grupları aracılığıyla 2016 yılında kamusal kaynaklarla desteklenecek firma ve projelerde avantajlı olması için girişimcilere yol haritaları çıkarılması kararı alındı.

KÜSİ Nedir?

Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ), Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından oluşturulmuş bir çalışma grubudur. Ülkemizin Ar-Ge ve yenilik kapasitesinin artırılarak sanayi profilimizin yüksek ve orta-ileri teknoloji alanlarına evrilmesi hedeflenmektedir. Bu doğrultuda; ulusal ve bölgesel düzeyde kamu-üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi, kamu tarafından sağlanan Ar-Ge ve yenilik destekleri hakkında tarafların bilgilendirilmesi, tarafları bir araya getirerek işbirliğini geliştirmeye yönelik toplantılar yapılması, sanayinin ihtiyacı doğrultusunda ilgili öğretim üyelerinin özel sektör kuruluşlarına yönlendirilmesi, ulusal ve bölgesel düzeyde iş planlarının hazırlanarak gerekli faaliyetlerin gerçekleştirilmesi ve takibinin sağlanması gibi görevleri yerine getirmek ve bu işbirliğinin kurumsallaşmasını sağlamak üzere oluşturulmuştur.

 

 

http://www.borhaber.net/ekonomi/kusi-toplantilari-basladi-h19220.html

Posted by Bor Haber on 26 Ocak 2016 Salı
Editör: TE Bilişim