Kurban Bayramı’na 35 günlük bir süre kalırken, besi tesislerinde hazırlıklar da başladı. Besiciler geçen yıl ile bu yıl ki Kurbanlık fiyatlarının ortalama aynı olduğunu ve Kurbanlık fiyatlarında artış yaşanmadığını söylediler.

2019 yılı Kurban Bayramı için geri sayım başlarken, besi tesislerinde hazırlıklar da başladı. İslam âlemi, Kurban Bayramı'na yaklaşıyor olmanın sevincini yaşarken bir yandan da kurbanlık fiyatlarını araştırmaya başladı.  Şuan itibariyle küçükbaş kurbanlık fiyatları Bin lira ile Bin 700 lira arasında satılırken, büyükbaş ise 8 Bin TL ile 15 Bin TL arasında şuan itibariyle satılmaya başlandı.

Kurban Bayramı piyasasının yavaş yavaş açıldığını belirten Niğde Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birlik Başkanı Murat Soylu; “ kimi vatandaşların kurbanlarını şimdiden almaya başladığını ve piyasanın şekillenmeye başladığı belirtti.

Büyükbaş piyasasında hayvanların 8 bin ile 15 bin lira arasında alıcı bulduğunu anlatan Soylu, geçen yılki fiyatlarla bu yıl ki Kurban fiyatlarımız ortalama aynı.  Öte yandan bu yıl Kurbanlık Küçükbaş ve Büyükbaş hayvanlarımızda sıkıntı yoktur. Kurbanlık hayvanlarımız şimdiden alıcı bekliyor. Yani bu yıl yok kurbanlık kalmadı, kurbanlıklar yetişme diye bir şeyler olmaz. İlimizde de böyle bir sıkıntı hiç yaşanmadı” diye konuştu.

Piyasanın geçen yıla göre ortalama fiyatların aynı olduğunu söyleyen Soylu " Niğde’de şuan itibariyle kurbanlık satışları başladı. Kurbanına göre fiyatları değişmekte olup küçükbaş kurbanlık fiyatları Bin TL ile Bin 700 TL arasında satılırken büyükbaş kurbanlıklar ise 8 bin TL ile 15 Bin TL arasında satılmaktadır. Hemşerilerimizden küpesi olmayan hayvanları almamalarını özellikle rica ediyorum. Veteriner sağlık raporu olmayan, çok zayıf olan, gebe veya yeni doğum yapmış olan, yüksek ateşi olan, çok genç ve etleri olgunlaşmamış olan, kılları karışık ve mat halde olan, bakışları ve dış görünümü canlı olmayan, salya akıntısı bulunan, uzuvları eksik olan hayvanlar satın alınmamalıdır” şeklinde konuştu.

 
Editör: TE Bilişim