Milletvekilleri Alpaslan KAVAKLIOĞLU ve Ömer SELVİ köylerde yapılacak olan çöp toplama hizmeti ile ilgili olarak değerlendirmede bulundular.

        
Köylümüze Söz verdik Gerçekleştiriyoruz “Çöp Toplama Hizmeti Başlıyor”      
 

         Köylerin çöp toplama hizmeti konusunda Niğde İl Özel İdaresi düğmeye bastı. İlimizdeki tüm köylerin çöplerin toplanması amacıyla proje hazırlanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunulmuştur. Bu proje ile ilimiz köylerinde evsel atıkların toplanması ve çevre kirliliğinin önlenmesi amaçlanmaktadır.



         Çöp Konteynırları Köylere Dağıtılıyorw


Proje kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığından ilk dilim olarak 100.000 TL, ikinci dilim olarak 150.000 TL ödenek alınmıştır.  Bu ödeneğe İl özel idaresinin 417.000 TL katkısı ile 1.623 adet çöp konteyneri ve 2 adet sıkıştırmalı çöp toplama aracı alınmıştır. Çöp konteynerlerinin köylere dağıtımı başladı. Şu anda 65 köyümüze konteyner dağıtım yapıldı. Bu hafta sonuna kadar tüm köylerimize dağıtılmış olacaktır. İleriki günlerde imkânlar ölçüsünde yeni konteynerlere alınarak köylerin ihtiyaçları tamamlanacaktır.


Köylümüz Hizmetin En İyisine Layıktır

         Milletvekili Alpaslan KAVAKLIOĞLU konuyla ilişkili olarak yaptığı değerlendirmesinde; "Köye dönüşecek beldelerimiz var. Bu beldelerin alışkın olduğu bir belediyecilik kültürü var. Bu insanlarımızı gördüğü hizmetten geri bırakma durumumuz olamaz. Aksine bir adım daha ileri taşıma gayemiz olabilir. Gerek bu beldelerin mevcut temel hizmetlerini sürdürmek gerekse diğer tüm köylerimize yaygınlaştırmak suretiyle çöp toplama hizmetini ilimiz genelinde başlatacağız. Bununla ilgili İl Özel İdaresi çalışmalarını tamamladı. Çöp konteynerlerinin köylere dağıtımı yapıldı. Önümüzdeki haftadan itibaren köylerin çöpleri toplanmaya başlayacak." ifadelerini kullandı.

Şehirdeki Tüm Hizmetlerden Köyde de Olacak

Milletvekili Ömer SELVİ ise köylünün şehirdeki tüm hizmetlerin eş değerini köyünde görmesi için azami gayret sarf ettiklerini dile getirerek; "Köylümüzün taleplerini yerine getirmek için çalışıyoruz.  Bu vesile ile yeni bir hizmetin müjdesini veriyoruz onlara. Çöpleri artık ilkel metotlarla değil belirli bir sistematik içerisinde modern biçimde toplanacaktır."


 






Editör: TE Bilişim