Milletvekilleri Alpaslan KAVAKLIOĞLU ve Ömer SELVİ: “ 2015 yılı KÖYDES Projesi ödeneğinden Niğde’ ye  3 milyon 616 bin 770 TL ayrıldığını açıkladılar.”

 

Milletvekilleri Alpaslan KAVAKLIOĞLU ve Ömer SELVİ 2015 yılı KÖYDES ödeneği ile ilgili birer açıklamada bulundular. Milletvekilleri KAVAKLIOĞLU ve SELVİ 2015 yılı KÖYDES Projesi ödeneklerinin il bazlı dağılımının İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından yapıldığını hatırlatarak,  Niğde'ye de 3 milyon 616 bin 770 ödenek ayrıldığını açıkladı.

Milletvekilleri Kavaklıoğlu ve Selvi:  “Elimiz taşın altına koyduk”

 

2005 yılından buyana başarıyla uygulanagelen bir proje olan KÖYDES (Köylerin Altyapısının Desteklenmesi) Projesinin ülkemiz ve ilimizdeki uygulamalarına açıklamaları çerçevesinde değinen milletvekili Alpaslan KAVAKLIOĞLU şunları söyledi;

KÖYDES, Köylerin Kalkınma Hamlesidir

“Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi hükümetimizin İçişleri Bakanlığı nezdinde yürüttüğü son derece önemli bir kalkınma hamlesidir. 2005 yılında başlatılan bu hamle ile içme suyu sıkıntısı yaşanan köyler başta olmak üzere tüm köyler desteklenmiş ve köylerin altyapıları tamamlanmıştır. KÖYDES projesi kapsamında içme suyu işlerinin yanısıra kanalizasyon, küçük ölçekli sulama ve yol hizmetleri köylüye sunulmuştur.

Uygulanan projenin Niğde ayağına baktığımızda ise iftihar tablosu görmekteyiz. Başarılı bir şekilde ödeneği yöneten üst yönetim ve il özel idaresi 2005 yılından buyana köyümüzde gerek içme suyu gerekse kanalizasyon anlamında hiçbir eksik bırakmamıştır.

2010’lu yıllara geldiğimizde ise KÖYDES ödeneğini standart geliştirmeye yönlendiren idaremiz yol standardını yükseltmeye yönelik çalışmalar yürütmüştür. Parke kaplama işine ağırlık veren Niğde İl Özel İdaresi köylerin bu yöndeki ihtiyaçlarını karşılamıştır. 2015 yılı ödeneği ile birlikte köylerimizde ihtiyaç duyulan tüm alanlar kilitli parke ile kaplanacaktır.” dedi.

Milletvekili Ömer SELVİ ise yaptığı açıklaması çerçevesinde il ödeneği ve ödeneğin dağılımı ile ilgili konulara değindi. Milletvekili SELVİ yaptığı açıklamasında şu ifadelere yerverdi;

KÖYDES Projesi ile Her Köye Hizmet Götürüldü

“İlimizin başarıyla yürüttüğü projelerden bir tanesi olan KÖYDES kapsamında ilimize 3 milyon 616 bin lira ödenek aktarılmıştır. Ödeneği yöneten Sayın Valimiz ve ekibi bugüne kadar hakkaniyetli ve adil bir dağlımla tüm köylerimizde herhangi bir ayrıma gitmeksizin işlerini yürütmüşlerdir. Bu son derece önemli bir husustur. Bizim felsefemiz de bunu gerektirir. 2015 yılı ödeneğinin de aynı doğrultuda dağıtılacağından hiçbir kuşkum olmamakla beraber gelen ödeneğini ilimiz köylülerine hayırlı olmasını temenni ederim.” 

Editör: TE Bilişim