Koranavirüs sebebiyle sanayi esnaflarının işlerinde büyük düşüş meydana geldiğini belirten Niğde Demirciler ve Oto Sanatkarları Odası Başkanı Turgut Taygur, salgın sebebiyle işlerde ciddi azalış meydana geldiğini, sanayi esnafının tedirginlik yaşadığını söyledi.

EKONOMİK SORUNLAR ARTIYOR

Koronavirüs nedeniyle sanayi esnafının işlerinin durma noktasına geldiğini belirten Taygur, “Bilindiği üzere bir süredir azalma eğiliminde olan sanayi esnafımızın işleri bu salgın ile daha da düştü ve neredeyse durma noktasına geldi. Ekonomik olarak zor bir sürece giren sanayi esnafımızın sorunlarına devletimizin çözüm üretmesini bekliyoruz. Esnafımızın ödemeleri, taksitleri, kiraları, fatura ve diğer masrafları da için esnafımız çaresizliğe bırakılmadan çözüme ihtiyaç duymaktadır. Gelir Vergisi beyanname ve ödemelerinde uzatılmaya gidilmesi, bankalara olan borçlarda 90 günlük ödeme süresinin 180 güne çıkarılması esnaflarımız açısından olumlu gelişmelerdir. İşleri kötü giden tüm esnaflarımıza faizsiz kredi imkanı sunulması finansman ve sermaye açığını kapatması açısından büyük önem arz etmektedir” dedi.

SAĞLIK TEDİRGİNLİĞİ

Sanayi esnafların araç içlerindeki bakım ve tamiratları konusunda tedirginlik yaşadıklarını, araç içerisinde olası bir virüsün kendilerine bulaşması endişesi yaşadıklarını da dile getiren Taygur; “Salgının nereden ne şekilde geleceği artık belli değil. Aracını esnafımıza bakıma veya tamire getiren vatandaşı tanıyor olmak çözüm olmuyor. Araç içerisinde olabilecek virüsler tamirci ustalarını korkutmaya başladı. Birçok esnafımız bu tür bakım ve tamiratı reddediyor. Ya da çaresizce yapmak zorunda kalıyor. Bundan hem esnafımız hem de vatandaşlarımız çaresiz kalıyor” şeklinde konuştu.

DOĞRU BİLGİYE KULAK VERİN

Kulaktan dolma bilgilerin halkı korkuya sürüklediğini de belirten Taygur; “Vatandaşımızın devletimizin ilgili kurumlarının açıklama ve beyanları haricinde asparagas bilgilere inanmamalarını veya kurumlar eli ile teyidini yapmalıdır. Birlik olma bir olma, tedbirleri en doğru şekilde uygulama döneminin tamda içerisindeyiz” dedi.

Editör: TE Bilişim