Konya Ovası Projesi Kapsamında ilimize 3 milyon 250 bin lira ek ödenek aktarıldı. Aktarılan ödenekle ilimiz 2014 yılında 18 milyon 250 bin lira ödenek almış oldu.

            Kalkınma Bakanlığı Konya Ovası Bölge Kalkınma İdaresi tarafından il bazlı 2014 yılı tarımsal altyapı ödenekleri belli olmuş ve ilimize 15 milyon lira aktarılmıştı. Bu ödeneğe ek olarak 3 milyon 250 bin lira daha ödenek ilimize ayrıldı. Ayrılan bu ödenek ile yeni tarımsal sulama altyapısı işi/işleri yapılacak.

            İlimize ayrılan ek KOP ödeneği ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Milletvekilleri Alpaslan KAVAKLIOĞLU ve Ömer SELVİ şunları kaydettiler.

            KAVAKLIOĞLU: Bakanımızın İlimize Teveccühü Büyük

            Milletvekili Alpaslan KAVAKLIOĞLU ise KOP ödeneği hakkında yaptığı değerlendirmesinde Niğde'nin ilk etapta 15 milyon TL ve buna ek olarak 3 milyon 250 bin TL  pay almasının önemli olduğuna vurgu yaptı.

            Milletvekili KAVAKLIOĞLU konuya ilişkin değerlendirmesinde şunları söyledi;

            "İlimizde suyun ne kadar önemli olduğunu her platformda vurguladık. İlimize 2011 yılından itibaren KOP idaresinden para geliyor.
            2011 yılında 4.300.000 lira,
            2012 yılında 8.000.000 lira,
            2013 yılında 12.825.000 lira
            2014 yılında 15.000.000 lira ve ek olarak 3 milyon 250 bin lira.
            Bu ek ödenekle ile birlikte KOP idaresinden aldığımız tutar 43.375.000. TL olacaktır. Bu paranın tamamı tarımsal sulamada kapalı sistem sulama ve gölet yapılması için ayrılmıştır. Sayın Bakanımız Cevdet YILMAZ Bey'in Ulusal KOP Sempozyumu dolayısıyla ilimizi ziyaretleri esnasında, KOP kapsamında yapılan işlere gösterdiği teveccüh bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Bakanımızın KOP ödeneklerinden Niğde ilinin yaptığı işleri taktir etmesi topyekün bir başarıdır. Sayın bakanımızın ilimize gösterdiği ilgi, ödenek artışı ile somutlaşmaktadır. Bizlerde ayrılan ödeneklerin bir kuruşunu heba etmeden üreticimizin hizmetine sunmanın gayreti içinde olduk, olacağız."

             SELVİ:  Üreticimizin Yanındayız

            Milletvekili Ömer SELVİ ise konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede;

            "KOP projesi kapsamında ek ödenekler belli oldu. İlimiz ek ödenekten payını almıştır. İlimiz için tarımsal sulamaya ayrılan tek bir lira bile önemlidir. Zira su olmazsa olmazımızdır.

            İç Anadolu'nun ülke geneline göre yağış fakiri olduğunu ve bu açıdan suyun İç Anadolu'da diğer bölgelere göre bir kat daha önemli olduğunu biliyoruz. Bu bağlamda tarımsal sulama sistemlerinin rehabilitasyonu ve su kaynaklarının bulunması gibi konuları kendisine öncelikli amaç edinmiş durumdayız. Ek ödeneğin bu amaca hizmet edecek bir damla olarak görüyor ve üreticimize hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.



 
Editör: TE Bilişim