Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 2014 Yılı KOP Küçük Ölçekli Sulama İşleri Programı’nı (KÖSİP) onayladı.

 

Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde illerinden oluşan KOP Bölgesi'nin kalkınmasını hızlandırmak amacıyla kurulan Kalkınma Bakanlığı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi kapsamındaki illerde uygulanan küçük ölçekli sulama projeleri için 74,2 Milyon TL’lik 2014 yılı ödeneği Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz tarafından onaylandı.

 

KOP Bölgesi’ndeki küçük ölçekli sulama sistemlerinin rehabilitasyonu ve yaygınlaştırılması amacıyla kullanılacak olan bu ödenek, KOP İdaresi tarafından Aksaray, Karaman ve Niğde İl Özel İdareleri ile Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’na aktarılacak.  

 

“KOP İllerine Son 4 Yılda 263 Milyon TL Ödenek”

 

KOP KÖSİP kapsamında aktarılacak olan 74,2 Milyon TL’lik ödenek ile özellikle sulama tesisi olmayan kırsal kesimin sulu tarıma kavuşacağını vurgulayan KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu şunları söyledi:

 

“KOP Bölgesi’ne büyük önem veren Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi KOP İdaresi KÖSİP Programı kapsamındaki ödeneğin Bölge illerine aktarılmasını onayladı. 2011 yılında 50 Milyon TL, 2012 yılında 63,4 Milyon TL, 2013 yılında 75,3 Milyon TL olan program bütçesi, 2014 yılında 74,2 Milyon TL olarak onaylanmıştır. Böylece son 4 yıl içerisinde KOP illerine yaklaşık 263 Milyon TL ödenek aktarılmıştır. 2014 yılı için aktarılacak olan bu ödenekle, özellikle sulama tesisi olmayan kırsal kesimin sulu tarıma kavuşması amacı ile sürdürülmekte olan küçük ölçekli sulama işleri programı kapsamında 68 yerleşim beldesi daha sulama sistemine kavuşacaktır. Bölge kalkınmasına önemli bir girdi sağlayacak yeni ödeneğin hayırlı olmasını diliyorum.”

 

Konya ilinin yeni yasayla birlikte en küçük köyünden mahallesine kadar tamamının Büyükşehir Belediyesi sınırları olarak kabul edildiğini ifade eden Babaoğlu, daha önce İl Özel İdaresi eliyle yapılan bu kapsamdaki yatırımların bu yıldan itibaren Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya Valiliği ile ortaklaşa yürütüleceğini de sözlerine ekledi.

 

 

Editör: TE Bilişim