Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde; KOP (Konya Ovası Projesi) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından 2018 yılı yatırım programında yer alan “Ar-Ge ve Girişimciliğin Geliştirilmesi Programında mali olarak desteklenen “KOP Bölgesinde Girişimcilik Kültürünün Geliştirilmesi” projesi kapsamında, “Kop’ta girişim” programı tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesi ile Konya Teknokent/Selçuk TTO’nun öncülüğünde Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde olmak üzere KOP Bölgesindeki 4 ilde yürütülecek olan ve Haziran 2019’da Ödül Töreni ile sona erecek “KOP’TA GİRİŞİM” programı kapsamında düzenlenen toplantıya; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Gökhan’ın yanı sıra akademik personel ile öğrenciler katıldı.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen toplantı, Prof. Dr. İlyas Gökhan’ın yaptığı konuşma ile başladı. Konuşmasında projenin “Harekete Geç, Hedeflerini Gerçekleştir” sloganıyla başlatıldığını ve projede Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin de içinde bulunduğu toplam 10 paydaşın yer aldığını belirten Prof. Dr. İlyas Gökhan, “Girişimcilik Ön Eğitimi ile başlayıp, İş Fikri Oluşturma, Girişimcilik Eğitimi, Mentör - İş Rehberi Atama ve Ödül Töreni ile sona erecek bu süreçte; teknolojik ve sosyal iş fikri olanlar, yatırımcı arayan girişimler, bu alanlarda kendi işini kurmak isteyenler ile iş fikri olmayıp girişimci olmak isteyenler proje kapsamında başvuru yapabilecektir” dedi.

Proje ile girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, yenilikçi ürün ve fikirlerin ticarileşmesine fırsat tanınması, girişimcilik ekosistemini güçlendirerek yatırımcılarla buluşturulması ve uluslararası pazarlarda yer almalarına imkan tanınmasının amaçlandığını belirten Prof. Dr. Gökhan, “Özellikle,  yüksek teknoloji gerektiren iş fikrine sahip girişimci ve girişimci adaylarının proje fikirlerini Fikri Mülkiyet Hakları çerçevesinde korunma altına alınmasını sağlamak, ardından hali hazırda korunan bu fikirleri ulusal ve uluslararası pazarlara sunmak ve ticarileştirilmesini sağlamak için koçluk hizmeti verilecek olup, potansiyel yatırımcılara da ‘Melek Yatırımcılık’, ‘Stratejik Yatırımcılık’ ve ‘Finansal Yatırımcılık’ konularında eğitimler verilecektir. Böylece; Girişimci Yatırım Fonları ve Melek Yatırım Fonlarından destek alabilmek için gerekli donanıma ve altyapıya sahip firmalar oluşturularak, Bölgesel Melek Yatırım Ağının altyapısının oluşturulması sağlanacaktır” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasının ardından Konya Teknokent Girişimcilik ve Şirketleşme Uzmanı H. Ufuk Korkmaz tarafından “KOP’ta Girişim”; Girişimcilik Merkezi Müdürü Taner Baltacı tarafından “Girişimcilik” ve üniversitemiz öğretim üyesi Dr. Öğretim Üyesi Sedef İlk tarafından ise “Başarılı Girişimci” konularında sunumlar gerçekleştirildi.
 
 
Editör: TE Bilişim