Aksaray’da başlayan ‘Tarımsal Yayım’ konulu eğitime, kamu ve özel sektörde tarımsal yayım ve danışmanlık hizmeti veren ziraat mühendisleri, veteriner hekimler, tekniker ve teknisyenler katıldı.

 

Kalkınma Bakanlığı “Konya Ovası Projesi (KOP)  Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı“ tarafından yürütülecek olan “KOP Bölgesi Tarımsal Eğitim ve Yayım Programı” (KOP TEYAP) kapsamındaki eğitim çalışmalarının ilki geniş katılımla Aksaray Merkez Öğretmenevinde düzenlendi.

 

Çiftçilere yönelik hizmet vermekte olan tarım yayımcılarının, ilk adım olarak ‘Tarımsal Yayım’ konulu eğitim programında bir araya getirildiğini belirten KOP İdaresi Başkan Vekili İhsan Bostancı, KOP TEYAP ile özel sektör ile kamu arasındaki iletişimin güçlendirilmesinin ve çiftçinin en güncel ve doğru bilgiye ulaşmasının hedeflendiğini söyledi.

 

“Bölgesel etkileşim sağlanacak”

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz tarafından 30 Nisan 2015 tarihinde Niğde’de açıklanan KOP Eylem Planı’nda bölgenin, tarım altyapısının modernleştirilmesi, katma değeri yüksek üretime geçilmesi ve tarımsal değişimin gerçekleştirebilmesi için önemli tedbirlerin yer aldığını kaydeden Bostancı, KOP TEYAP faaliyetlerinin 2015-2018 yıllarını kapsadığını hatırlatarak; “Tarımla ilgili kurumların ortak çalışma kültürünün geliştirilmesi, özel kişi ve örgütler de dâhil olmak üzere tüm kuruluşların kapasitesinin artırılması, tarımsal eğitim ve yayım hizmetlerinin çeşitlendirilmesi, çiftçimizin kapasitesinin artırılması bizim bu alandaki önceliklerimizdir” dedi.

 

“Karma gruplara toplam 5 eğitim verilecek”

Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde illerinden oluşan KOP Bölgesinde, tarımsal yayım ve danışmanlık hizmeti sunan kamu ve özel sektör çalışanlarına yönelik, bölgenin ihtiyaç ve öncelikleri dikkate alınarak hazırlanan eğitimlerin 3’er gün süreceğini ifade eden Bostancı; “Eğitimlerimizin her biri üçer günden oluşan 5 kursla gerçekleştirilecektir. Eğitimlere KOP Bölgesi illerindeki kamu ve özel sektörde çalışan ziraat mühendisleri, veteriner hekimler, tekniker ve teknisyenlerden oluşan tarım yayımcıları katılmaktadır. Eğitim faaliyetlerini her bir ilin kendi içerisindeki yayımcılarından oluşan gruplar yerine,  KOP Bölgesi          ‘nin farklı illerinden oluşturulan karma gruplarla gerçekleştiriyoruz. Bu sayede bölge içi yayımcıların birbirlerini ve ilgili akademisyenleri tanımalarını ve bir fikir hareketliliğinin oluşmasını sağlamak istiyoruz” diye konuştu.

 

Eğitim kapsamında Akdeniz Üniversitesi Tarım Ekonomisi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş, ‘Proje yönetimi, sunuş teknikleri, ajanda kullanımı ve zaman yönetimi’ konularında; Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cennet Oğuz, ‘Tarımsal yayımda hedefe yönelik program hazırlama’ konusunda; Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Fidan ise ‘İletişim ’ konusunda katılımcılara bilgiler verdi.

 

Editör: TE Bilişim