Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamındaki ilimizde, mevcut büyükbaş- küçükbaş hayvancılık işletmelerinin modernizasyonu için ahır-ağıl tadilatı veya yeni inşaat ile koç-teke alımı ile ilgili destekleme başvuruları başladı.



5 Temmuz 2014 tarih ve 29051 tarihli Resmi Gazete yayımlanan “Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Konya Ovası Ve Doğu Karadeniz Projeleri Kapsamındaki İllerde Mevcut Damızlık Sığır Ve Damızlık Koyun İşletmelerinin İnşaat Ve Damızlık Erkek Materyal Temininin Desteklenmesine İlişkin Uygulama Esasları Tebliği” ile ilgili uygulama esasları Bakanlığımız Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından yayımlandı.

KOP kapsamında ilimizde ki mevcut büyükbaş- küçükbaş hayvancılık işletmelerinin modernizasyonu için ahır-ağıl tadilatı veya yeni inşaat yapımı ile ilgili olarak % 50, koç ve teke alımına ise % 80 oranında hibe verilmektedir. Başvuru tarihi itibari ile bir yıldır faaliyet bulunan büyükbaş ve küçükbaş işletmelerinin damızlık koç ve teke alımı ile ilgili olarak İl ve İlçe müdürlüklerine müracaat etmeleri, yeni ahır ve tadilat yaptıracak hayvancılık işletme sahiplerinin ise İl Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekiyor. Başvuruda bulunmak için gerekli şartlar şunlar;

a) Gerçek kişiler
Başvuru tarihinden en az bir yıl önce Bakanlık Türkvet veri tabanına veya Koyun Keçi Kayıt Sistemine kayıtlı olan ve başvuru tarihinde ise en az 10 en fazla 49 baş anaç sığır veya en az 100 en fazla 200 baş anaç koyun-keçi kapasiteli aktif işletmesi olan bireyler.

b) Tüzel kişiler
Başvuru tarihinden en az bir yıl önce Bakanlık Türkvet veri tabanına veya Koyun Keçi Kayıt Sistemine kayıtlı olan ve başvuru tarihinde ise en az 10 en fazla 49 baş anaç sığır veya en az 100 en fazla 200 baş anaç koyun-keçi kapasiteli aktif işletmesi olan tüzel kişiler, destekleme konularına tüzel kişilik olarak başvurabilecekler.

Editör: TE Bilişim