Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde illeri kapsayan 2015 yılı KOP Küçük Ölçekli Sulama İşleri Programı (KÖSİP) onaylandı. 2015 yılı ödenekleri ile birlikte KOP Bölgesi’ne son 5 yılda 338 milyon lira KÖSİP ödeneği aktarılmış oldu.

 

Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde illerinden oluşan KOP Bölgesi'nin kalkınmasını hızlandırmak amacıyla kurulan Kalkınma Bakanlığı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi kapsamındaki illerde uygulanan küçük ölçekli sulama projeleri için 75 milyon TL’lik 2015 yılı ödeneği Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz tarafından onaylandı.

 

KOP Bölgesi’ndeki küçük ölçekli sulama sistemlerinin rehabilitasyonu ve yaygınlaştırılması amacıyla kullanılacak olan bu ödenek, KOP İdaresi tarafından Aksaray, Karaman ve Niğde İl Özel İdareleri ile Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’na aktarılacak.  

 

“Hedef, bölgenin lider üretici olması”

Gelir seviyesi düşük dağlık kırsal alanlarda uygulanan Küçük Ölçekli Sulama İşleri Programı ile bölge çiftçisinin sulama imkânına kavuşması, katma değeri yüksek meyve ve sebze üretimine yönlendirilmesi ve bölgenin çilek, kiraz, üzüm, ceviz, elma ve sebze gibi ürünlerde lider konuma yükselmesi amaçlanıyor.

 

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından KOP Bölgesi illerine KÖSİP kapsamında son 5 yılda aktarılan pay ise 337,9 milyon liraya ulaştı. 2011 yılında 50 milyon lira ile başlayan KÖSİP ödenekleri, 2012 yılında 63,4 milyon lira, 2013 yılında 75,3 milyon lira, 2014 yılında 74,2 milyon lira ve 2015 yılında ise 75 milyon lira olarak gerçekleşti.

 

Bu yıl, Aksaray’da 9, Karaman’da 26, Niğde’de 7 ve Konya’da ise 27 projenin destekleneceği KÖSİP projesi ödenekleri, İl Özel İdareleri ve Konya Büyükşehir Belediyesi ile protokollerin imzalanmasının ardından serbest bırakılacak.


 

Editör: TE Bilişim