Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, bölgede üretim ve gelir artışının önünü açacak proje desteklerini sürdürüyor. 

KOP Kırsal Kalkınma Programı kapsamında; Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat’tan oluşan KOP Bölgesindeki hayvancılık üretim projelerine hibe  desteği sağlayan KOP İdaresi, Aksaray Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan “KOP ile Çoban Evleri ve Ağılları Yerleşiyor Yaylalar Şenleniyor” Projesine mali destek sağladı. 

Aksaray genelinde küçükbaş hayvan üreticiliğinin yaygınlaştırılması için hazırlanan proje ile bir taraftan mevcut üreticilerin yaşam standartları iyileştiriliyor, diğer taraftan ise hayvan refahı arttırılıyor. Toplam bütçesi 1 milyon 500 bin TL olan projenin 1 milyon 54 bin TL ile yüzde 70’i KOP İdaresi tarafından finanse edilirken, geri kalan yüzde 30’luk Çiftçi Katkısı olarak gerçekleştirildi. 

Aksaray Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen törenle 20 üreticiye ‘Mobil Çoban Evi’ olarak adlandırılabilecek karavanları ile modern ve portatif hayvan barınakları teslim edildi. Kırsal alanda koyunculuk yapmakta olan hayvan üreticileri karavanları ile başta elektrik olmak üzere, barınma, dinlenme, buzdolabı, televizyon, banyo gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılarken, portatif hayvan barınakları sayesinde ilkel ağıl şartlarında yaşanan verim kayıpları minimize edilerek, yoğun olarak yaşanan kuzu kayıpları azaltılacak. Meralarda diledikleri gibi hareket etme özgürlüğüne kavuşacak üreticiler, barınaklarla birlikte sunulan kilitli sistem yemlikler sayesinde de aşılama, sağım ve bakım işlemlerini daha kolay yapabilecek.
 
 
Editör: TE Bilişim